CZK/€ 25.320 +0,18%

11. 01. 2017

Subjekty:

DIVIDENDOVÝ FOND IKS KB VYPLÁCÍ ZA LOŇSKÝ ROK DIVIDENDU TŘI PROCENTA

„Ačkoli je dividendový fond KB Privátní správa aktiv 5D hodnocen jako dynamická investice, tedy s vyšším potenciálním výnosem i rizikem, obsahuje v sobě vzhledem k vypláceným dividendám určitý konzervativní charakter, což je domácím investorům sympatické. Investor se díky své investici podílí na podnikání a zisku jiných firem, stává se spolumajitelem těchto firem a miliony zaměstnanců v tu chvíli pracují pro něj. Klíčovým při výběru jednotlivých investic je pro nás udržitelný dividendový výnos, který by měl dosahovat v dlouhodobém horizontu alespoň výše 3 %.,“ uvedl Pavel Hoffman, místopředseda představenstva IKS KB.

Fond KB Privátní správa aktiv 5D je určen pro dynamicky uvažující investory, kteří mají záměr investovat své prostředky dlouhodobě a chtějí využít ziskového potenciálu dividendových titulů. Investoři by měli počítat u tohoto fondu minimálně s pětiletým investičním cyklem (od pořízení investice až po její prodej). V portfoliu fondu jsou mimo jiné i akcie světových společností jako Daimler, Deutsche Telecom, Johnson&Johnson, Pfizer, Siemens, Vodafone Group nebo Apple.

Podílníci se mohou rozhodnout, zda své prostředky investují do dividendové (D) nebo akumulační (A) třídy. Zatímco u dividendové třídy jsou přijaté dividendy vyplaceny podílníkům, u akumulační třídy jsou přijaté dividendy reinvestovány.

IKS KB obhospodařovala ke konci roku 2016 aktiva v objemu 159 miliard Kč. Vlastníkem IKS KB je společnost Amundi, která je největším správcem aktiv v Evropě a řadí se mezi deset největších investičních společností na světě podle objemu spravovaných prostředků (1054 miliard EUR ke konci září 2016).