CZK/€ 25.305 -0,06%

19. 04. 2017

Subjekty:

V DIVIDENDOVÉM FONDU OD RIS JE JIŽ 140 MILIONŮ KORUN

Do nového dividendového fondu od Raiffeisen investiční společnosti (RIS) bylo od 20. března 2017 akumulováno již 140 milionů korun. Raiffeisen investiční společnost nový fond připravila u příležitosti Světového dne investičních fondů, který připadá právě na dnešní den.

Asociace pro kapitálový trh (AKAT) a její členské investiční společnosti a banky se zapojují do Světového dne investičních fondů od roku 2014. Oslavy připomínají narození Abrahama van Ketwiche, který v roce 1774 založil první investiční fond a je tak považován za zakladatele investičních fondů. AKAT se tak přidává ke svým partnerským asociacím v Německu a Rakousku, a rovněž k dalším zemím regionu střední Evropy.
Do oslav se zapojila i Raiffeisen investiční společnost ve spolupráci s Raiffeisenbank, která u příležitosti Světového dne investičních fondů založila Raiffeisen fond dividendový. Tento fond investuje převážně do akciových nástrojů v poměru 70 % akcie, fondy fondů a ETF a 30 % dluhopisy. Prostředky fondu jsou investovány především do akcií firem vyplácejících dividendu, zpravidla tedy do velkých stabilních společností, které část zisků vyplácí akcionářům. Větší část fondu směřuje do Spojených států amerických a Evropy, dotkne se ale také rozvíjejících se trhů a oblasti Pacifiku. Úpis fondu byl zahájen 20. března a akumulační období končí v pátek 21. dubna 2017.