Neděle 17. ledna. Svátek má Drahoslav.

Diskusím o platbách vévodí na sociálních sítích digitální peněženky, zjistila Mastercard®

Investice MasterCard 13.03.2017 | 18:15 0 Komentářů

Digitální peněženky v mobilech a přenosných zařízeních jsou nejčastějším tématem diskusí na sociálních sítích o nových způsobech placení.  Související témata se objevila ve více než třech čtvrtinách z celkem 3,5 milionu sledovaných konverzací, vyplývá z analýz v rámci Studie o digitálních platbách společnosti Mastercard.

Rozšiřování používání digitálních peněženek jako je Masterpass™ v obchodech, na internetu i při nákupech přímo z mobilních aplikací se projevilo více než dvěma miliony zmínek, z nichž 84 % se objevilo na Twitteru.  Mimo samotného placení se spotřebitelé podle svých vyjádření těší i na další možnosti využívání digitálních peněženek, jako je ukládání údajů k věrnostním kartám a podpora ve veřejné dopravě, kde se k platbám jízdného využívají karty vydávané dopravcem.

„Výsledky studie jen potvrzují, že digitalizace platebního odvětví je nezastavitelným a určujícím trendem současnosti, který mění chování spotřebitelů, obchodníků i platebních a finančních institucí,“ uvedl generální ředitel Mastercard pro Česko, Slovensko a Rakousko Miroslav Lukeš.

Druhým nejdiskutovanějším tématem v souvislosti s platbami byl v roce 2016 nástup nových technologií typu umělé inteligence a inteligentních domácích asistentů. Na čelních pozicích v příspěvcích na sociálních sítích se držela i nositelná zařízení typu chytrých hodinek a náramků. Dalším žhavým tématem byl tzv. internet věcí.

Studie o digitálních platbách (Digital Payments Study) je v pořadí již pátou, kterou společnost Mastercard po celý rok 2016 analyzovala konverzace o nových způsobech provádění plateb. Studie vytvořená ve spolupráci se společnostmi PRIME Research a Synthesio obsahuje výstupy z analýz více než 3,5 milionu konverzací uskutečněných v roce 2016 na sociálních sítích, jako jsou Twitter, Facebook, Instagram, Google+, YouTube, nebo Weibo v celkem 188 zemích světa.