Úterý 21. září. Svátek má Matouš.

Diplomat Rozsypal se vrací do byznysu. Pohlídá miliardové investice v APS

Investice 07.02.2017 | 11:07 0 Komentářů

Investiční společnost APS Holding a.s., získala do svých řad významnou posilu na post ředitele pro řízení investičních fondů (Fundraising and Fund Management Director). Tým rozšiřuje bývalý velvyslanec při OECD Pavel Rozsypal, který se po úspěšné misi ve vrcholné diplomacii vrací do světa byznysu. Fondy APS nyní aktivně spravují portfolia nesplácených pohledávek v hodnotě 3,8 miliardy euro.

Pavel Rozsypal má v APS na starosti vyhledávání nových investorů a správu investičních fondů. Jeho hlavní úlohou je vyhledávání velkých institucionálních investorů z řad penzijních fondů či investičních společností, kteří APS podpoří v expanzi na nové zahraniční trhy.

Začátkem roku APS úspěšně expandovala na Kypr, kde zakládá společný podnik s druhou největší bankovní společností Hellenic Bank, chystají se akvizice v dalších zemích střední a jižní Evropy.

„APS je jedna z nejrychleji rostoucích investičních platforem ve střední a jihovýchodní Evropě. Pro další posílení pozice hledáme finanční investory se zájmem o portfolia nesplácených pohledávek v regionu. Jedná se o investiční příležitosti s vysokým potenciálem výnosu a s vysokou mírou rizika. V následujících letech chceme přitáhnout investory ochotné vložit do našich investičních fondů stovky milionů euro,” říká Pavel Rozsypal.

Pavel Rozsypal na nové pozici zúročí mnohaleté zkušenosti ze světa finančního byznysu: patnáct let strávil ve vedení investiční firmy EPIC, kde vedl analytický tým a pracoval v poradenství v oblasti fúzí a akvizic. Byl rovněž spoluvlastníkem menších českých poradenských firem SFINCS a ADECO. Z komerční sféry na více než čtyři roky přeskočil do diplomatických služeb, když působil v Paříži jako velvyslanec a stálý zástupce ČR v OECD.

Pavel Rozsypal mluví anglicky, německy a francouzsky, má tři syny a mezi jeho záliby patří jachting a potápění.

Tisková zpráva APS Holding a.s.