Neděle 25. října. Svátek má Beáta.

DB Securities S.A. – nový člen Burzy cenných papírů Praha

Společnost DB Securities S.A. se sídlem ve Varšavě se stala sedmnáctým členem Burzy cenných papírů Praha a je již čtvrtým členem, který realizuje své obchody ze zahraniční.

Jsem rád, že na burzu vstupuje v krátké době další zahraniční člen. Je to jasný signál, že pražský trh je zajímavý i pro zahraniční obchodníky,“ říká Petr Koblic, generální ředitel holdingu CEE Stock Exchange Group a Burzy cenných papírů Praha.

Polský obchodník s cennými papíry DB Securities S.A je součástí jedné z nevětších finančních skupin  Deutsche Bank Group. DB Securities S.A je členem burzy ve Varšave, kde  patří mezi 10 nejaktivnějších obchodníků, a také remote memberem na burze v Budapešti.

„Naše členství odráží zájem Deutsche Bank o trhy v regionu,“ říká Waldemar Markiewicz, President of the Management Board of DB Securities S.A.

Vypořádání obchodů uzavřených na pražské burze bude zajišťovat organizační složka Deutsche Bank’s Direct Securities Services (DSS) v České republice, která je účastníkem Centrálního depozitáře cenných papírů Praha. Deutsche Bank Česká republika byla prvním custodianem, který otevřel trh zahraničním obchodníkům v roce 2011, a od té doby nabízí poobchodní služby na míru pro obchodníky na pražské burze.

Katalin Bóta, Head of Eastern Europe for Direct SA Securities Services k tomu říká: „Deutsche Bank plní své závazky vůči obchodníkům a svou činností napomáhá tvořit příznivé prostředí pro zúčtování a vypořádání ve střední a východní Evropě. Těší mě, že další obchodník využívá našich služeb souvisejících s vypořádáním obchodů na pražské burze.“