Čtvrtek 06. května. Svátek má Radoslav.

David Vosika vedoucím úseku vývoje pojistných produktů finanční skupiny Wüstenrot

Banky 25.04.2012 | 13:50 0 Komentářů

Na pozici vedoucího úseku vývoje pojistných produktů finanční skupiny Wüstenrot nastoupil s platností od 1. dubna 2012 David Vosika.

David Chmelař, člen představenstva zodpovědný za vývoj produktů, k nástupu Davida Vosiky uvedl: „Jsem velice rád, že s námi bude David Vosika na jedné lodi. Má bohaté zkušenosti s vývojem pojistných produktů, na jejichž zdokonalení a zpřístupnění klientům stále pracujeme.“

David Vosika je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Svoji profesní kariéru začal v roce 2004 v České pojišťovně a.s. jako obchodní analytik. V roce 2005 přešel na pozici produktového manažera. Jeho hlavním úkolem byla implementace produktů životního pojištění ve východní Evropě, konkrétně na Ukrajině, v Rusku, Bělorusku a v Kazachstánu. V roce 2008 přešel Vosika na pozici produktového manažera v  Generali PPF Holdingu, kde byl zodpovědný za vývoj pojistných produktů. Od roku 2009 do března 2012 zastával funkci vedoucího produktového oddělení v pojišťovně Generali PPF Rusko v Moskvě. Byl zodpovědný nejen za vybudování a vedení tohoto oddělení, ale i za produkty životního i neživotního pojištění pro široké portfolio klientů (banky, obchodní řetězce, makléři apod.). Jeho koníčky jsou fitness a košíková.

Na otázku, co očekává od svého působení ve finanční skupině Wüstenrot, David Vosika odpovídá: „Zaujalo mě, jak se Wüstenrot rozrostl ze stavební spořitelny na finanční skupinu a jak dále rozšiřuje svoje produktové portfolio. Mou doménou je oblast pojištění a potenciál pojistných produktů – v tom vidím u Wüstenrotu, který přistupuje k řešení produktů moderně a inovativně, svůj úkol“.