Neděle 11. dubna. Svátek má Izabela.

Dárek od Spořitelny pro majitele mobilních zařízení běžících na Windows

Banky 16.12.2014 | 11:09 0 Komentářů

Od úterý 16. prosince 2014 mohou klienti České spořitelny, majitelé mobilních telefonů se systémem Windows Phone, spravovat a kontrolovat své finance pomocí nové aplikace. Česká spořitelna tak reaguje na zájem o spořitelní aplikaci SERVIS 24 Mobilní banka ze strany majitelů zařízení s operačním systémem Windows Phone. Mobilní banku dosud aktivně využívá 144 tisíc klientů České spořitelny, kteří přes ni v letošním roce provedli 1,7 milionu transakcí v celkovém objemu 6,5 mld. Kč.

–    Česká spořitelna dnes spustila aplikaci SERVIS 24 Mobilní banka pro mobilní zařízení s operačním systémem Windows Phone a doplnila tak nabídku mobilních aplikací pro iPhone a Android

–    Mobilní banku České spořitelny dosud aktivně využívá 144 tisíc klientů, majitelů zařízení s iOS a Android, kteří přes ni v letošním roce provedli 1,7 milionu transakcí v celkovém objemu 6,5 mld. Kč

„Mobilní banka se ukázala i jako dobrý prodejní nástroj, v létě jsme našim klientům nově nabídli možnost sjednat si přes ni i úvěr a kontokorent, v říjnu pak kreditní kartu. Této nabídky využilo už více než tisíc klientů, kteří si sjednali úvěrové produkty v celkovém objemu přesahujícím 21 mil. Kč,” říká David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví České spořitelny.

Nová Mobilní banka pro Windows Phone umožňuje zadávání jednorázových platebních příkazů několika způsoby, sledování transakční historie u běžných a karetních účtů včetně detailů transakcí. Samozřejmostí je vyhledávání poboček a bankomatů ČS. V případě zájmu klientů je Česká spořitelna připravena aplikaci v příštím roce postupně rozšiřovat i o další funkce.

„Těší nás, že uživatelé Windows Phone zařízení, kteří jsou zároveň klienty České spořitelny, mohou nově obhospodařovat své finance ze svého chytrého telefonu. Věříme, že tato aplikace, která je nyní zdarma ke stažení v obchodě Windows Phone Store,  přispěje k jejich spokojenosti s naší platformou,” upřesňuje Milan Hrabovský, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft.

Aplikaci SERVIS 24 Mobilní banka mohou využívat všichni drobní klienti, kteří mají aktivované internetové bankovnictví České spořitelny. Zdarma si ji mohou stáhnout a nainstalovat prostřednictvím obchodu s aplikacemi Windows Phone Store. Její bezpečnost je zajištěna pomocí několika vzájemně se doplňujících komponentů – klientského čísla, hesla, bezpečně zašifrované komunikace mezi mobilním zařízením a bankou a také nastavením denních a měsíčních limitů pro bankovní operace.