Neděle 17. ledna. Svátek má Drahoslav.

Další výhoda pro majitele elektromobilů. U Allianz mají výraznou slevu

Tichý provoz, automatické řazení, minimum návštěv v servisu – a teď i sleva od Allianz pojišťovny. Elektromobily už dnes nabízí svým majitelům řadu výhod a další postupně přibývají. Allianz pokračuje v segmentaci trhu autopojištění podle rizik a přidala nové kritérium. Na havarijní pojištění vozů značky Tesla i všech dalších elektromobilů nyní dává 30% slevu.

Koupit si dnes elektromobil už není takové „sci-fi“ jako ještě před několika lety, přesto tyto vozy stále patří do dražší kategorie a jako takové využívají řadu sofistikovaných systémů. Může jít o autopilota ve vozech značky Tesla, nebo automatické řazení a vyspělé parkovací systémy v levnější kategorii vozů. Na řidiče zkrátka tato auta kladou čím dál tím nižší nároky, čímž zvyšují bezpečnost jízdy. Allianz se to rozhodla zohlednit ve svých sazbách.

„Pokračujeme v tom, čím se zabýváme už dlouhodobě, a sice v segmentaci našeho autopojištění na základě množství rizik, jimž se klienti při jízdě vystavují. Před rokem jsme přišli se sazbami podle počtu ujetých kilometrů. Dnes férově zohledňujeme klientovu investici do bezpečnějšího vozu,“ uvádí Veronika Hašplová, ředitelka autopojištění Allianz. Kromě levnějšího havarijního pojištění budou mít majitelé elektromobilů radost i při sjednávání povinného ručení. Spadají do nejlevnější kategorie.

Allianz se zohledněním odlišného charakteru těchto vozů přidává k celosvětovému trendu institucí, států i měst, reagujících různými opatřeními na jejich větší bezpečnost a ekologičtější provoz. Zohlednit jejich výhody se rozhodlo i vedení Hlavního města Prahy. Na rozdíl od ostatních řidičů dnes můžou majitelé elektromobilů parkovat ve všech tzv. modrých zónách zdarma, a to nehledě na místo bydliště. Auto stačí předem za 100 Kč zaregistrovat.

Jeden komentář: “Další výhoda pro majitele elektromobilů. U Allianz mají výraznou slevu”

1. Petra napsal:

Allianz je supr pojišťovna. Dostal jsem se k ní skrze Srovnátor, kde si nechávám porovnat ceny pojištění a jsem s ní spokojen. Je to solidní pojišťovna.