Úterý 22. června. Svátek má Pavla.

CZECH TOP 100: Děčínská ARMEX GROUP patří mezi 25 největších firem

Investice 20.07.2016 | 10:29 0 Komentářů

Děčínská skupina ARMEX (ARMEX GROUP) se podle aktuálního žebříčku CZECH TOP 100 zařadila mezi pětadvacítku největších firem v České republice. Od loňska ARMEX svou pozici výrazně zlepšil. Zatímco v roce 2014 dosáhly konsolidované tržby skupiny ARMEX 15,5 miliardy korun, vloni to bylo už 21 miliard. Tento výsledek posunul ARMEX  z loňského 39. na letošní 22. místo v žebříčku CZECH TOP 100. V žebříčku si polepšily i další firmy skupiny, distributoři pohonných hmot ARMEX Oil se posunul na 24. pozici a společnost TRANSCARGO na 43. místo žebříčku. (Tisková zpráva:  Armex)

„Oproti loňskému roku se naše skupina posunula výrazně vzhůru. Využili jsme dobrou kondici české ekonomiky a všechny společnosti skupiny posílily pozice na trzích. Díky tomu se skupina a další dvě z našich společností dostaly do 60 největších firem v zemi. Je to pěkný dárek k loňskému 25. výročí od založení skupiny,“ uvedl Hynek Sagan, generální ředitel a spolumajitel ARMEX GROUP. Oproti loňsku se konsolidované tržby zvýšily o 5,5 miliardy na 21 miliard korun.

V žebříčku CZECH TOP 100 se umístila nejen celá skupna ARMEX, ale dvě z několika společností, které jsou její součástí, distributoři pohonných hmot ARMEX Oil a TRANSCARGO. ARMEX Oil se s konsolidovanými tržbami 19,6 miliardy korun umístil na 24. místě, zatímco vloni byl 43. TRANSCARGO  se s tržbami ve výši 8 miliard korun dostal na 59. pozici. Oproti loňskému žebříčku si tak polepšil o 11 příček.

Skupinu ARMEX tvoří společnosti ARMEX Oil, třetí největší distributor pohonných hmot v Česku. Dále společnosti TRANSCARGO a DRACAR CZ, významní distributoři pohonných hmot na Moravě, ARMEX ENERGY, významný dodavatel elektřiny a zemního plynu. Do skupiny patří také firma ARMEX Invest, která se zaměřuje na developerské projekty a inženýring a ARMEX Technologies, která se zaměřuje na podporu, výzkum a vývoj nových technologií.