Čtvrtek 23. září. Svátek má Berta.

CVCA diskutovala o obchodním modelu private equity s mezinárodními investory, českými finančními institucemi a představiteli českých ministerstev

Investice 24.10.2016 | 16:13 0 Komentářů

Dne 20. října 2016 Česká asociace private equity a venture kapitálu ve spolupráci se Slovenskou, Polskou a Maďarskou private equity a venture kapitálovou asociací pozvala finanční investory, private equity fondy z regionu střední a východní Evropy a jejich investory a také představitele z českých ministerstev, aby diskutovali o rizicích a výhodách investic do private equity a venture kapitálových fondů.

Po krátkém úvodu do problematiky private equity modelu obchodování od Radana Hanzla (Genesis Capital) představil Marco Natoli z Evropského investičního fondu (EIF) výsledky EIF, které vychází z dlouhodobé zkušenosti v investicích do private equity fondů ve střední a východní Evropě a dalších částech Evropy. Marco Natoli také zdůraznil význam mezinárodních finančních institucí pro rozvoj oboru private equity v našem regionu.

Následovala panelová diskuze s dlouholetými mezinárodními a místními investory do private equity fondů, investujícími v regionu střední a východní Evropy (EIF reprezentoval Marco Natoli, finský investiční fond EQ  private equity reprezentoval Hannu Iskola a Českou spořitelnu Jan Seger), a také s investory, kteří investují poprvé (Kooperativa – Petr Zapletal, IKS KB – Pavel Hoffman a RSJ – Michal Votruba). Tato diskuze se především zaměřila na rizika a návratnosti private equity fondů.

Řečníci panelové diskuze došli k závěru, že private equity je atraktivní třída aktiv pro institucionální finanční investory s dlouhodobou vyšší návratností než veřejně obchodovatelné akcie a další kategorie aktiv. Představuje také zajímavý diverzifikační přínos do portfolia institucionálních investorů.

Česká republika a region střední a východní Evropy stále zůstává středem zájmu pro mezinárodní instituční private equity investory. Řečníci také zaznamenali značný nárůst zájmu ze strany českých institucionálních investorů o private equity.

Diskuzi moderoval Brian Wardrop (ARX Equity Partners). Večer sponzorovala Česká spořitelna a advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners.

Tisková zpráva: CVCA