CZK/€ 24.740 -0,75%

CZK/£ 29.064 -0,56%

CZK/CHF 23.823 -0,84%

10. 05. 2022

ČSOB spustí příjem hřiven na svých pobočkách

ČSOB umožní s platností od 17. května příjem ukrajinské měny hřivna (UAH) na svých pobočkách. Každý klient, který pochází z Ukrajiny bude moci na svůj účet vložit až 10 000 hřiven týdně. Je to další forma pomoci, se kterou skupina ČSOB přichází pro ukrajinské uprchlíky.

„Jsem opravdu rád, že se nám podařilo vytvořit proces pro příjem hřiven a pomoci tak dalším způsoben Ukrajincům, se kterými prožíváme dny velmi dramatických událostí způsobených válkou,“ sděluje k pomoci Jan Sadil, člen představenstva ČSOB a dodává: „Touto cestou děkuji všem kolegům, kteří jsou od počátku války aktivně zapojení do aktivit, které pomáhají usnadnit nelehkou cestu ukrajinských uprchlíků i Ukrajinců žijících v Česku. Jsem hrdý na skupinu ČSOB za obrovské nasazení hned v prvních dnech války, kdy se nám podařilo spustit balíček „Pro jednodušší začátek“ pro Ukrajince, který zahrnoval běžný účet s finančním příspěvkem ve výši 2 500 korun a řadu dalších výhod. K dnešnímu dni jsme otevřeli již téměř 100 tisíc účtů a jejich prostřednictvím vyplatili více než 240 milionů korun.“

Příjem hřiven bude probíhat prostřednictvím bankovních poboček ČSOB, které mají hotovostní pokladny, v rámci celé republiky. Týdenní limit na jeden bankovní účet u ČSOB je 10 000 hřiven. Pro vklad na pobočce není nutné objednání se předem, v některých lokalitách je však možné počítat s delší čekací lhůtou z důvodu očekávaného vyššího zájmu o tuto službu.

Skupina ČSOB je velice aktivní v pomoci Ukrajincům postižených válkou. Již od prvních dnů válečného konfliktu byl spuštěn balíček Pro jednodušší začátek, který nabízí zvýhodněné výběry ukrajinskými kartami z bankomatů ČSOB, dále bezplatné vedení CZK a devizového EUR a USD účtu a také možnost vkladů v hotovosti zdarma. ČSOB nabízí i speciální infolinku 800 200 290, na které dokáže zajistit komunikaci v ukrajinštině.

Ve spolupráci s organizací Člověk v tísní se prostřednictvím sbírky podařilo vybrat 33 milionů korun na pomoc ukrajinským uprchlíkům. Dalších 25 milionů pak přispěla přímo skupina ČSOB. Aktuálně běží nová sbírka SOS Ukrajina, na kterou je možné dále přispívat.