CZK/€ 25.305 -0,06%

14. 06. 2016

Subjekty:

ČSOB Smart klíč využívá již přes 20 000 klientů

ČSOB Smart klíč klientům výrazně ulehčuje přihlašování a schvalování transakcí či změny nastavení v rámci internetového bankovnictví. Aplikace funguje nejen online, ale i bez připojení k internetu. „Více než 20 000 klientů již aktivně využívá k potvrzování svých transakcí novou mobilní aplikaci ČSOB Smart klíč. Převážná část (43 %) je ve věku 30 až 40 let. Desítky klientů využívající tuto aplikaci jsou starší 70 let,“ říká Jana Opršalová, výkonná manažerka segmentu Platební komfort ČSOB.

Aktivace aplikace ČSOB Smart klíč je jednoduchá a trvá pár minut

V ČSOB InternetBankingu 24 (záložka Nastavení) klient aktivuje aplikaci ČSOB Smart klíč. Také si jednoduše zvolí vlastní PIN, kterým bude potvrzovat všechny transakce v aplikaci. PIN může mít složený z čísel nebo obrázkový, přičemž většina klientů využívá PIN číselný, tak jak je zvyklá standardně. Přitom s obrázkovým PINem si klient může složit vlastní příběh a heslo je tak lépe zapamatovatelné.

Jak ČSOB Smart klíč funguje?

„Když klient zadá platbu ve svém internetovém bankovnictví, objeví se tato operace automaticky v mobilní aplikaci ČSOB Smart klíč. Samotnou platbu jednoduše autorizuje zadáním PINu v aplikaci a ve svém internetovém bankovnictví okamžitě uvidí potvrzení o přijetí transakce,“ říká Jan Vimr, výkonný manažer útvaru Řízení digitálních kanálů ČSOB.

ČSOB je na českém trhu první bankou, která potvrzování transakcí zadaných v internetovém bankovnictví prostřednictvím mobilní aplikace umožňuje v online režimu. V loňském roce se aplikace dostala do finále soutěže IT Produkt časopisu ComputerWorld.

ČSOB Smart klíč mohou využívat klienti s chytrými telefony či tablety s operačními systémy iOS, Android nebo Windows pro telefony, k dispozici je ke stažení zdarma v oficiálních obchodech App Store, Google Play nebo Windows Store pro telefony.

Další informace včetně krátkého edukačního videa, jak ČSOB Smart klíč funguje, najdete na stránce: www.csob.cz/smartklic