Pondělí 20. září. Svátek má Oleg.

ČSOB Šampioni sportu s dobrým startem 1 vybíhají na trať

Banky 19.12.2016 | 11:34 0 Komentářů

Ačkoliv fond ČSOB Šampioni sportu s dobrým startem 1  získal poslední pořadové číslo mezi bezmála 50 letošními novinkami podílových fondů, do svého závodu s pětiletým investičním horizontem vybíhá jako favorit. Další sportovně laděný fond ČSOB Sport Event Winners 12, který ČSOB vyplatila koncem listopadu 2016, totiž vydělal investorům od května 2011 úctyhodných 55,5 procent. V únoru 2016 navíc zvítězil v kategorii Garantované fondy soutěže Finanční produkt roku 2015.

Co si od nového dynamického produktu ČSOB Šampioni sportu s dobrým startem 1 slibuje Václav Lepič, produktový manažer společnosti ČSOB Asset Management? „Při přípravě poslední letošní novinky jsme mysleli zejména na investory, kteří se chtějí podílet na vývoji akcií 30 sponzorů atraktivních mezinárodních sportovních událostí, z nichž následně těží svůj masový úspěch,“ vysvětluje Lepič. V podkladovém koši tak klienti mimo jiné najdou francouzský TOTAL, který je více než 25 let oficiálním partnerem Rallye Dakar. Španělská Telefónica zase sponzoruje několik národních fotbalových týmů a německá pojišťovna Allianz podporuje sportovní arénu fotbalového klubu Bayern Mnichov a je i celosvětovým partnerem závodů formule 1. „Speciálním bonusem našeho nového strukturovaného fondu je, že pro výpočet výnosu používáme výchozí hodnotu, která je nejnižší hodnotou koše za prvních šest měsíců, resp. jejich počátků. Investoři tak startují z nejvýhodnější možné pozice, což ještě zvyšuje atraktivitu a potenciál této sportovně laděné investice,“ zdůrazňuje Václav Lepič.

Sport může přinést dobré výnosy

Z aktuálních statistik ČSOB AM vyplývá, že fondy se sportovní tematikou jsou pro investory nejen dostatečně atraktivní, ale dokážou jim po ukončení stanoveného investičního horizontu přinést i zajímavé zhodnocení. Relevantním příkladem je strukturovaný fond ČSOB Sport Event Winners 1, který investorům od svého vzniku do 30. listopadu 2016 vydělal úctyhodných 55,5 procent (8,24 procent ročně). V únoru 2016 navíc zvítězil v kategorii Garantované fondy pátého ročníku soutěže Finanční produkt roku 2015, který pořádá finanční informační portál Finparáda.cz.