Pondělí 27. září. Svátek má Jonáš.

ČSOB přiváží další zlato z celoevropské soutěže strukturovaných produktů. Doma vítězí její dva podílové fondy

BankyInvestice ČSOB 16.02.2017 | 15:28 0 Komentářů

Skupina ČSOB získala zkraje roku 2017 hned tři významná investiční ocenění. V rámci SRP European Structured Products & Derivates Awards 2017 obhájila prvenství v kategorii Nejlepší distributor v České republice. Další dvě prvenství posbírala ve dvou domácích soutěžích. Nejprve fond ČSOB Potravin a nápojů 1 vyhrál koncem ledna mezi garantovanými fondy Finaparáda.cz – Finanční produkt roku 2016. Analýza Fincentrum & Forbes Investice roku 2016 pak zkraje února vyhodnotila jako nejlepší fond KBC Renta Czechrenta v kategorii Konzervativní dluhopisový fond 2016.

„Tři profesní ocenění hned zkraje roku jsou pro nás cennou zpětnou vazbou, že děláme svoji práci dobře, a to jak v produktové rovině, tak v rámci našich distribučních kanálů,“ říká Jaroslav Mužík, generální ředitel investiční společnosti ČSOB Asset Management, a pokračuje. „Za mimořádný úspěch považuji, že si ČSOB již podruhé v řadě odvezla cennou trofej z evropských cen SRP Awards. Mimochodem v Londýně celá skupina KBC letos posbírala celkem sedm prvenství, což potvrzuje naši silnou pozici na trzích, kde působíme.“

Na domácím poli se ČSOB ocitla na stupních nejvyšších i díky fondu ČSOB Potravin a nápojů 1[i] při vyhlášení šestého ročníku soutěže Finanční produkt roku 2016. Fond od svého vzniku v listopadu 2012 přinesl klientům výnos již více než 35 % (7,5 % ročně). Finanční portál Finparáda.cz do soutěže zařazuje všechny finanční produkty vybraných typů, které v České republice nabízejí banky, pojišťovny a penzijní a investiční společnosti.

Ocenění do skupiny zamířilo rovněž na základě analýzy Fincentrum & Forbes Investice roku 2016, kde v kategorii Konzervativní dluhopisový fond 2016 zvítězil produkt KBC Renta Czechrenta, který spravuje Radim Kotrouš, portfolio manažer společnosti ČSOB Asset Management.

[i] Jedná se o podfond lucemburského investičního fondu Optimum Fund.