Neděle 19. září. Svátek má Zita.

ČSOB Pojišťovna je připravena na EET. Nabízí speciální pojištění

ČSOB Pojišťovna připravila Pojištění prodloužené a rozšířené záruky pro zařízení sloužící elektronické evidenci tržeb (pokladny určené speciálně pro EET, ale i telefony, tablety, apod.). Pojištění kryje prodlouženou záruku, nahodilé poškození a odcizení. Pojištění se vztahuje i na specifická rizika ztráty dat v případě výpadku elektrického proudu, zkratu, přepětí apod.

Nabytí účinnosti zákona o elektronické evidenci tržeb (EET) se nezadržitelně blíží. V rámci zajištění dostatečného prostoru k přípravě podnikatelů bylo zvoleno postupné zavádění povinnosti evidovat tržby. Nové povinnosti nejdříve dolehnou na subjekty poskytující stravovací a ubytovací služby, a to již od 1. prosince 2016. Podnikatelé se musí vybavit zařízeními, které slouží jako pokladna, a které jsou schopny komunikovat po internetu s finanční správou.

V případě prodloužené záruky produkt kryje škody až 3 roky nad rámec 6 měsíců zákonné záruky od výrobce zařízení. Dále nabízíme krytí tzv. náhodného poškození. Typicky se jedná o škody, když zařízení náhodou upadne, zákazník ho polije pivem, apod. V neposlední řadě pojištění kryje i škody z odcizení, kdy zloděj musí překonat určitou překážku (dveře, bezpečností překážku apod.) či škody z loupežného přepadení (pachatel použije proti pojištěnému násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí).

Opatření pro EET se v ČR má postupně dotknout až 600 000 podnikatelů. ČSOB Pojišťovně jde především o poskytnutí komplexních služeb svým klientům tak, aby nemuseli vynakládat další finanční prostředky na opravu či znovupořízení svých zařízení. ČSOB Pojišťovna si od tohoto kroku slibuje nárůst klientského portfolia v tomto segmentu, ale i dlouhodobou přízeň a spokojenost svých zákazníků.

Jeden komentář: “ČSOB Pojišťovna je připravena na EET. Nabízí speciální pojištění”

1. Daniel Řezanina napsal:

Tohle ČSOB Pojišťovna opravdu umí? To je výborný nápad a dobrá zpráva pro podnikatele.