CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

26. 08. 2014

Subjekty:

ČSOB Leasing má připraveno více než 500 mil. Kč na dotace nákupu zemědělského, strojního či lékařského vybavení

Speciální programy pro malé a střední firmy podnikající v oblasti zemědělství nebo strojírenství nachystal ČSOB Leasing s podporou Evropské investiční banky. Kromě zvýhodněné úrokové sazby obsahují také allrisk pojištění od 0,8 % z ceny financovaného předmětu.

„Zemědělský dotační program navazuje na státní program Zemědělec, který v rámci své činnosti nabízí Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF). Ten skončí v září, přičemž vláda již žádnou další alternativu čerpání dotací nenabídne,“ upozorňuje Jan Kulhánek, ředitel pro řízení a rozvoj komodity strojů a těžké dopravní techniky ČSOB Leasing.

Nákup nových strojů představuje značné finanční zatížení, které mnoho firem nechce riskovat vzhledem k váhavému růstu české a evropské ekonomiky a aktuálně také kvůli nejisté mezinárodní situaci. Východisko nabízí unikátní program Repase, který umožňuje leasingové či úvěrové financování generálních oprav strojů s délkou splácení až 60 měsíců.

Dalším ze segmentů, které vyžadují velké investice do vybavení, je zdravotnictví. Například stomatologická ordinace může začínajícího zubaře přijít až na 2 miliony korun. ČSOB Leasing proto začal nabízet leasingové financování i lékařům se soukromou praxí. Jeho předností je rychlost a flexibilita. Žádost pracovníci vyřídí do jednoho dne, přičemž zákazník má možnost upravit si délku smlouvy, výši akontace či pojištění.

V průběhu trvání smlouvy dále mohou měnit splácení, či smlouvu ukončit. ČSOB Leasing jako jediná leasingová společnost umožňuje jednoduchý a rychlý přístup k informacím. Na portálu eLeasing zákazníci okamžitě zjistí, jaký je stav jejich plateb nebo v jaké fázi se nachází likvidace pojistné události.