Čtvrtek 15. dubna. Svátek má Anastázie.

ČSOB Leasing má připraveno více než 500 mil. Kč na dotace nákupu zemědělského, strojního či lékařského vybavení

Banky ČSOB 26.08.2014 | 14:10 0 Komentářů

Od konce srpna běží speciální akce ČSOB Leasingu, díky níž lze výhodně financovat zařízení v oblasti zemědělství, strojírenství a zdravotnictví. Více než 300 mil. korun čeká na české zemědělce ve formě dotované fixní úrokové sazby, která začíná už na 1,9 %. Stejná částka je připravena pro podnikatele, kteří plánují repasovat či obnovit své strojní zařízení, případně koupit nové. Zájemci by si však měli pospíšit. Po vyčerpání úvěrového rámce bude totiž speciální nabídka ukončena. ČSOB Leasing nově pomůže také s financováním zdravotnického zařízení v rámci programu Ordinace.

Speciální programy pro malé a střední firmy podnikající v oblasti zemědělství nebo strojírenství nachystal ČSOB Leasing s podporou Evropské investiční banky. Kromě zvýhodněné úrokové sazby obsahují také allrisk pojištění od 0,8 % z ceny financovaného předmětu.

„Zemědělský dotační program navazuje na státní program Zemědělec, který v rámci své činnosti nabízí Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF). Ten skončí v září, přičemž vláda již žádnou další alternativu čerpání dotací nenabídne,“ upozorňuje Jan Kulhánek, ředitel pro řízení a rozvoj komodity strojů a těžké dopravní techniky ČSOB Leasing.

Nákup nových strojů představuje značné finanční zatížení, které mnoho firem nechce riskovat vzhledem k váhavému růstu české a evropské ekonomiky a aktuálně také kvůli nejisté mezinárodní situaci. Východisko nabízí unikátní program Repase, který umožňuje leasingové či úvěrové financování generálních oprav strojů s délkou splácení až 60 měsíců.

Dalším ze segmentů, které vyžadují velké investice do vybavení, je zdravotnictví. Například stomatologická ordinace může začínajícího zubaře přijít až na 2 miliony korun. ČSOB Leasing proto začal nabízet leasingové financování i lékařům se soukromou praxí. Jeho předností je rychlost a flexibilita. Žádost pracovníci vyřídí do jednoho dne, přičemž zákazník má možnost upravit si délku smlouvy, výši akontace či pojištění.

V průběhu trvání smlouvy dále mohou měnit splácení, či smlouvu ukončit. ČSOB Leasing jako jediná leasingová společnost umožňuje jednoduchý a rychlý přístup k informacím. Na portálu eLeasing zákazníci okamžitě zjistí, jaký je stav jejich plateb nebo v jaké fázi se nachází likvidace pojistné události.