Středa 04. srpna. Svátek má Dominik.

CPI PROPERTY GROUP ZÍSKALA NOVÝ INVESTIČNÍ RATING „BBB“ OD AGENTURY S&P GLOBAL RATINGS. AGENTURA MOODY´S VYLEPŠILA RATINGOVÝ VÝHLED CPI PROPERTY GROUP ZE STABILNÍHO NA POZITIVNÍ

Investice 20.04.2018 | 16:33 0 Komentářů

CPI Property Group („CPI PG“) oznamuje, že získala nový investiční rating „BBB“ od ratingové agentury S&P Global Ratings. Ratingová agentura Moody’s Investor Service, jejíž investiční rating Baa3 drží realitní skupina majoritního akcionáře Radovana Vítka od podzimu loňského roku, současně vylepšila ratingový výhled CPI PG ze stabilního na pozitivní.

„CPI PG dosáhla v roce 2017 rekordních hospodářských výsledků, zjednodušili jsme kapitálovou strukturu a pokračovali ve zlepšování obsazenosti i výnosů našeho nemovitostního portfolio. Velice nás těší, že mezinárodní ratingové agentury tyto naše úspěchy vnímají, včetně výrazného zlepšení úvěrového profilu skupiny a konzervativní finanční politiky. Tento úspěch bereme jako závazek pro další práci, kde si klademe jednoznačné cíle i nadále rating zlepšovat,“ uvedl Martin Němeček, generální ředitel CPI Property Group.

CPI PG rovněž oznamuje záměr rozšířit parametry svého dluhopisového programu, v rámci kterého na podzim loňského roku umístila mezi institucionální investory dluhopisy za 825 milionů EUR. Skupina nyní pověřila bankovní domy Barclays, Deutsche Bank, J.P. Morgan a UniCredit organizací setkání s investory, které budou probíhat od 24. dubna 2018 v rámci finančních metropolí kontinentální Evropy a Velké Británie. Během investorským setkání CPI PG představí hybridní subordinovaný dluhopis, přičemž objem i hodnota kupónu bude definována v závislosti na zájmu a podmínkách trhu.

„Naše prvotní nabídka dluhopisů na mezinárodních kapitálových trzích měla výbornou odezvu mezi investory. Nová emise opět posílí naši kapitálovou strukturu a očekáváme opětovný zájem ze strany mezinárodních investorů, kteří si uvědomují sílu našeho portfolia a výsledky důsledné práce týmu našich zkušených manažerů se silnou podporou majoritního akcionáře,“ uvedl David Greenbaum, finanční ředitel CPI Property Group.

Tisková zpráva: CPI Property Group