Středa 27. ledna. Svátek má Ingrid.

CPI PROPERTY GROUP ZÍSKALA INVESTIČNÍ RATING MOODY´S A VYDÁ DLUHOPISOVÝ PROGRAM PRO EVROPSKÝ TRH

Investice 18.09.2017 | 19:19 0 Komentářů

Mezinárodní ratingová agentura Moody’s ohodnotila CPI Property Group investičním stupněm Baa3 se stabilním výhledem. Stejný rating obdržel i dluhopisový program, který realitní skupina plánuje do výše 1,25 miliardy eur se střednědobou splatností uvést na evropský trh. „Získání příznivého ratingu potvrzuje celkovou důvěryhodnost naší skupiny, schopnost dostát investičním záměrům a finančním závazkům, stejně tak unikátní diverzifikaci vysoce kvalitního realitního portfolia v atraktivních lokalitách. Rating investičního stupně umožní naší skupině přístup na mezinárodní kapitálové trhy a dále posílí naše pozice na lokálních trzích. Tento úspěch na mezinárodním poli lze v neposlední řadě připsat i důsledné práci týmu našich zkušených manažerů se silnou podporou majoritního akcionáře,“ uvedl Martin Němeček, CEO & Managing Director of CPI Property Group.

Dosažení investičního ratingu odráží unikátní postavení CPI Property Group mezi realitními společnostmi v regionu CEE a Berlíně. Stabilní tržní pozici plyne především ze správných manažerských rozhodnutí, rostoucí hodnoty portfolia, neustálého růstu výnosů z pronájmů i snižování nákladů na dluhovou službu.

Nové bondy, které CPI Property Group vydá až do výše 1,25 miliardy eur, budou vůbec poprvé zacíleny na evropské trhy a institucionální investory. Ke zřízení eurodluhopisového programu, který bude kotovaný na burze v irském Dublinu, pověřila CPI Property Group banky Deutsche Bank, SG CIB, UniCredit a UBS Investment Bank. Přibližně polovina získaného kapitálu půjde na refinancování starších dluhů, což přinese další snížení nákladů na jejich správu. Další část peněz zamíří na investice do stávajícího portfolia, rekonstrukcí a modernizace vybraných nemovitostí, především nákupních center. Zbývající finance budou použity na nové akvizice.

Tisková zpráva: CPI Property Group