CZK/€ 24.595 -0,26%

CZK/£ 29.006 -0,24%

CZK/CHF 23.852 -0,57%

19. 01. 2022

Cofidis spouští novou platební metodu v e-shopech

Přední nebankovní společnost Cofidis přichází na trh s novým řešením pro financování nákupu zboží v e-shopech. Cofidis Pay je prvním řešením, díky kterému mohou e-shopy nabídnout svým zákazníkům současně nákup na splátky a odloženou platbu v rámci jedné platební metody. Díky rychlé implementaci a automatizaci procesů tak nabízí Cofidis Pay e-shopům další výhodný způsob úhrady zboží pro jejich zákazníky.

Jediné 2 v 1 na trhu

Cofidis Pay je první univerzální řešení na českém trhu, které e-shopům umožňuje v rámci jedné implementace nabídnout svým zákazníkům současně jak nákup na splátky (Na splátky Cofidis Pay), tak i odloženou platbu, tedy možnost nakoupit ihned a zaplatit později (Platím později Cofidis Pay).

„Popularita odložené platby stoupá a e-shopy nabízející tuto možnost platby se těší vyšší důvěře zákazníků, proto jsme se rozhodli rozšířit naši osvědčenou službu financování nákupů na splátky právě o odloženou platbu,“ říká Milan Bouda, marketingový ředitel společnosti Cofidis, a pokračuje: „Několik let jsme pracovali na produktu, který by umožňoval obě platební metody současně, a zároveň byl jednoduchý a uživatelsky příjemný jak pro e-shopy, tak pro jejich zákazníky.“

V rámci produktu Na splátky Cofidis Pay lze získat úvěr od 2 000 Kč do 50 000 Kč s úrokovou sazbou od 0 % dle délky splácení a je ideální k financování elektroniky, nábytku a obecně dražšího zboží. V rámci odložené platby Platím později Cofidis Pay je pak možné sjednat úvěr od 200 Kč do 10 000 Kč s odkladem platby 16 – 45 dní (se splatností do 15. dne následujícího měsíce) a je vhodný pro financování například oblečení nebo drogistického zboží. „Zákazníci s touto platební metodou tak získají možnost vybrat si zboží, které jim bude nejvíce vyhovovat, a které by si nemohli v případě okamžité jednorázové platby dovolit,“ vysvětluje Bouda.

Automatické vyplnění údajů i okamžité schválení

Cofidis Pay výrazně zjednodušuje financování nákupu zboží v e-shopech díky využití automatického vyplňování údajů o klientovi prostřednictvím technologie OCR (Optical Character Recognition). Po výběru zboží v e-shopu a způsobu platby Cofidis Pay následují 4 rychlé kroky k vyplnění žádosti a poté se nahraje občanský průkaz. Z něj se automaticky vyplní všechny další osobní údaje. Do 60 vteřin dojde k samotnému schválení včetně automatického posouzení údajů v registrech. Smlouvu následně klient podepíše prostřednictvím SMS podpisu.

„Jednoduchý proces žádosti o úvěr výrazně eliminuje možnost nedokončených žádostí. Rychlost posouzení a okamžité zaplacení objednávky e-shopu zase umožňuje rychlou distribuci zboží k zákazníkovi. Díky implementaci Cofidis Pay navíc e-shopy mohou nahradit část objednávek hrazených platební kartou či dobírkou, a snížit tak transakční poplatky,“ popisuje Bouda.

U opakovaných nákupů je celý proces ještě výrazně jednodušší. Poté, co je zákazník rozpoznán svým telefonem a e-mailem, obdrží jednorázové heslo prostřednictvím SMS. Tím se vyhne procesu opětovného zadávání údajů.

Pro nové i stávající partnery

Jednoduché a uživatelsky přívětivé řešení chce Cofidis využít k oslovení jak stávajících partnerů, které již v současné době využívají nákup na splátky od Cofidis, tak i nových klientů z řad
e-shopů, kterým může nový produkt pomoci výrazně rozšířit síť zákazníků.

Více informací o Cofidis Pay najdete na cofidispay.cz.