Středa 23. září. Svátek má Berta.

Citibank jmenovala nového generálního ředitele

Banky Citibank 01.11.2012 | 13:28 0 Komentářů

Novým generálním ředitelem Citibank Europe plc pro Českou republiku byl s účinností od 1. listopadu 2012 jmenován Michal Nebeský (*1967). Ten v nové pozici naváže na svého předchůdce Shahmira Khaliqa, který pokračuje ve své kariéře v newyorské centrále Citibank.

Michal Nebeský pracoval v Citibank již mezi lety 1991 a 2008, kdy působil na několika vysokých manažerských pozicích, od roku 2002 pak jako ředitel oddělení řízení úvěrových rizik v České republice. Od roku 2006 se jeho zodpovědnost navíc rozšířila o další země jako Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, státy bývalé Jugoslávie a Pobaltí.

michal-nebesky-citi„Jsem velmi rád a vážím si toho, že se mohu do Citibank vrátit, navíc do této vedoucí pozice. Citibank je v České republice již dvacet jedna let a během této doby si banka vybudovala velice silnou pozici nejen v korporátním bankovnictví, ale své místo má i v segmentu bankovnictví pro malé a střední firmy a v retailovém bankovnictví,“ říká Michal Nebeský a dodává: „Budu stavět na dosavadním úspěchu Citi v České republice a na 200leté historii a zkušenostech této globální společnosti.“

Nebeský přichází do Citibank ze společnosti České dráhy a.s., kde od roku 2008 zastával pozici finančního ředitele a člena představenstva. Je absolventem Vysoké školy ekonomické, oboru mezinárodní obchod a finance. Hovoří plynně anglicky a rusky a částečně španělsky.

Je ženatý a má dvě děti.