Čtvrtek 22. dubna. Svátek má Evžénie.

Chcete ušetřit? Buďte aktivní, nabádá klienty Aegon

Soukromé pojišťovny klienty motivují ke zdravějšímu životnímu stylu. Již loni nabídl Aegon program AEGON Fit pro lidi s nadváhou, kteří ale chtějí zhubnout. Pokud dokážou během dvou let své BMI snížit o dva body, platí nižší cenu za rizika – bez rizikové přirážky za nadváhu. Letos tento program rozšířil o výhody pro lidi aktivně sportující a dárce krve.

Klient, který prokáže, že pravidelně sportuje, přinese třeba potvrzení o zaplacené permanentce do fitness centra, případně o účasti na běžeckém nebo jiném závodě, dostane od Aegonu o 15 % nižší cenu za rizika smrti a invalidity.

Michal Korejs, produktový ředitel pojišťovny Aegon vysvětluje: „Vytvořili jsme tento program ve spolupráci se zajišťovnou Munich Re. Její dlouhodobé statistiky prokazují, že aktivní lidé žijí déle a hrozí jim nižší riziko vzniku nemocí, které se nejčastěji podílejí na vzniku invalidity. Je mýtus, že invalidita vzniká hlavně kvůli úrazům. Ty mají na svědomí pouze 4 % případů.“

Stejnou výhodu, o 15 % nižší cenu za rizika smrti a invalidity, získá také pravidelný dárce krve.

Aegon také pokračuje ve svém programu pro lidi s nadváhou. Pokud klient prokáže, že za dva roky od sjednání smlouvy snížil své BMI (Body Mass Index – poměr výšky a váhy) o dva body, což představuje u průměrně vysokého člověka 6 – 8 kg, má cenu pojištění od počátku bez rizikové přirážky za obezitu, která může dělat až 50 % běžné ceny za rizika.

Aegon má na svých webových stránkách nejen kalkulačky, které počítají celkovou úsporu na rizikovém pojistném, v případě, že člověk sportuje, daruje krev nebo zhubne, ale také kalkulačku, která počítá, jak optimální, resp. vysoké, BMI ovlivňuje délku života. Podrobnosti najdete na www.aegon.cz/fit.