CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

31. 08. 2021

Chceme Zonky ještě více posilovat. V investicích proto budeme dál sázet už jen na Zonky Rentiéra

Před dvěma lety jsme kvůli poptávce po jednodušším způsobu investování začali nabízet službu Zonky Rentiér. A zájem o ni naprosto předčil naše očekávání. Počet jejích uživatelů neustále roste, a objem nových vkladů do Rentiéra je v porovnání s manuálním investováním v posledních měsících dokonce trojnásobný. Rentiér je pro klienty celkově jednodušší a oproti manuálnímu investování nevyžaduje moc času. Stačí jen zvolit výši vkladu a o zbytek se postará Zonky Rentiér.

Z pohledu efektivity nám už ale nedává smysl udržovat vedle sebe dvě služby, které plní obdobnou funkci. Proto jsme se rozhodli podporu manuálního investování postupně omezit a soustředit naše kapacity jen na další vylepšování Zonky Rentiéra a také se více věnovat půjčkám. Věříme, že celkově to pro službu Zonky a její klienty znamená příležitost k dalšímu růstu.

• Od 31. srpna 2021 budeme klientům, kteří chtějí v Zonky začít nově investovat, nabízet už jen Rentiéra.
  • Od 1. listopadu 2021 pak investorům přestaneme umožňovat manuální investování do nových půjček.
  • Důležité je, že u stávajících manuálních investic se nic nemění. Klienti mohou dál svoje stávající investice v podobě participace nechat takzvaně „doběhnout“, tedy postupně vysplácet a realizovat související výnosy. Zonky se bude dál o veškeré investice starat jako doposud. Nové manuální investice do participací už ale od 1. listopadu 2021 neumožníme.

Víme, že řada z vás si manuální investování u Zonky oblíbila, a doufáme, že stejně tak si oblíbíte i Rentiéra. Rentiér je nejen celkově jednodušší, ale navíc vám ušetří čas, protože za vás automaticky rozinvestuje i vyšší vklady a dokáže pravidelně reinvestovat výnosy nebo přinese pravidelnou rentu. Rozložení investice do několika stovek půjček vám zajistí stabilní portfolio s nízkým rizikem. Rentiér je bez vstupních poplatků a investovat můžete už od 10 tisíc korun.

S pozdravem

Jiří Humhal