Středa 30. září. Svátek má Jeroným.

Cestování s tygrem v zádech

Allianz pojišťovna v rámci úzké spolupráce s ruskou pojišťovací společností Vnimanje obohatí 1. dubna český trh o několik novinek. Jednou z nich je například využití typicky ruského servisu, jako je pojištění v případě napadení ussurijským tygrem, či pro případ samovolného vzplanutí nekvalitního alkoholu ve vlastních útrobách, to vše v rámci klasického cestovního pojištění.

Klobouk nebo čepice ovlivní povinné ručení

Praha, 1. dubna 2012; Aktuální studie Allianz prováděná napříč celým světem potvrdila často zmiňované, ale dosud ničím nepodložené teorie, že tzv. kloboukáři jsou nejvíce nebezpečnými řidiči a také nejčastěji bourají.

Allianz pojišťovnu proto bude 1. dubna zajímat nejenom věk řidiče, kde bydlí a jaký má jeho vůz objemu motoru, ale i to, jestli nosí nějakou pokrývku hlavy – klobouk nebo čepici.

Prostřednictvím pojistné matematiky nyní experti spočítali, že řidiči s pokrývkou hlavy jsou pětkrát nebezpečnější svému okolí, než ti ostatní. Snížit sazbu by si mohli pouze tím, že vymění čepici či klobouk za kuklu s helmou, kterou oblékají piloti Formule 1, jichž je Allianz sponzorem. Pokud se nový klient zaváže, že v těchto ochranných pomůckách bude jezdit
i na českých silnicích, jeho povinné ručení zlevní na pětinu.

Do tzv. výluky se navzdory studii dostali naopak řidiči, převážející na zadním okně plato vajec. Vzhledem k jejich rozkolísaným cenám na ně totiž bude Allianz pojišťovna v neděli 1. dubna pohlížet jako na standardní účastníky silničního provozu.