CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

17. 09. 2019

České startupy mohou získat milion korun a uspět v globální konkurenci

České startupy mají příležitost získat investici 1 milion korun a intenzivní trénink od skupiny předních lektorů. Mohou tak uspět v globální konkurenci. Umožní jim to nové akcelerační kolo StartupYardu, nejstaršího technologického akcelerátoru ve střední a východní Evropě. Přihlašovat se mohou do konce září 2019.

StartupYard, nejstarší akcelerátor ve střední a východní Evropě se sídlem v Praze, nedávno ohlásil 11. akcelerační kolo. Zaměří se především na high-tech startupy, které pracují na problémech z oblastí umělé inteligence, kyberbezpečnosti, kryptografie, rozšířené a virtuální reality (AR a VR), IoT a robotizace. Cílem je ze všech přihlášených vybrat skupinu maximálně 10 startupů, z nichž každý získá prvotní investici ve výši 1 milion korun (o třetinu vyšší oproti předcházejícím rokům) a intenzivní trénink od 157 odborných mentorů. Dodnes akcelerátor obdržel již více přihlášek, než přišlo celkem do minulého kola.

Nové kolo začne 18. listopadu 2019 a poběží po dobu tří měsíců. V únoru 2020 na něj naváže mezinárodní konference Demo Day, kde budou mít startupy příležitost setkat se s potenciálními investory a korporátními partnery.

„Zaznamenali velký zájem ze strany potenciálních startupů z celého světa. Bude mezi nimi velká konkurence. Už nyní počet přihlášek překročil celkový počet přihlášených do minulého akceleračního kola a přitom máme ještě téměř dva týdny do uzávěrky,“ řekl Cedric Maloux, ředitel StartupYardu.

Tisková zpráva StartupYard