Středa 21. dubna. Svátek má Alexandra.

Česká spořitelna získala prestižní ocenění Banka roku udílené časopisem The Banker

Již osmé prvenství v soutěži časopisu The Banker z mediální skupiny Financial Times si na své konto může připsat Česká spořitelna. Bankou roku pro Českou republiku ji zvolila odborná porota složená z generálních ředitelů a vedoucích pracovníků britských firem spolu s redaktory měsíčníku.  Ocenění se udílelo již patnáctým rokem na slavnostním večeru v Londýně.

„Být nejlepší bankou v zemi,  a to opakovaně, je pro nás vyznamenáním. Pro naše retailové a firemní klienty je toto ocenění potvrzením, že umí rozpoznat opravdovou kvalitu, inovativnost a důvěryhodnost. Titul Banka roku patří všem mým kolegyním  a kolegům za to, že své stodevadesátileté výročí oslaví banka ve skvělé kondici,“ řekl k ocenění Pavel Kysilka, předseda představenstva České spořitelny.

Česká spořitelna získala titul Banka roku za Českou republiku již v letech 2003, 2004, 2005, 2008–2010 a 2012.

Časopis The Banker vychází od roku 1926 a své čtenáře má ve více než 180 zemích světa. V odborných kruzích je považován za respektovaný zdroj informací o bankovním sektoru a jím vydávané žebříčky jsou uznávaným měřítkem úspěchu.  Celosvětově sleduje finanční stabilitu a zdraví více než 4 000 bank.