CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

20. 04. 2020

Subjekty:

Česká spořitelna začala přijímat žádosti o zvýhodněné úvěry se zárukou pro firmy a podnikatele s provozovnou v Praze.

Malí a střední podnikatelé působící v Praze, které negativně postihla vládní opatření proti šíření koronaviru, mohou získat zvýhodněné úvěry se zárukou k provoznímu financování, a také příspěvek na úhradu úroků.

Česká spořitelna se zapojila do programu COVID Praha, který připravil pražský magistrát ve spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB).

Úvěr je určen pro malé a střední firmy do 250 zaměstnanců s obratem do 50 milionů eur nebo aktivy do 43 milionů eur, které mají provozovnu na území hlavního města Prahy. Výše úvěru může být až 15 mil. Kč. Záruka ČMZRB pokrývá až 80 % výše úvěru. Finanční příspěvek na úhradu úroků může dosáhnout až 1 milion Kč.

Z programu COVID Praha bude možné financovat náklady na mzdy a energie, platby za nájemné, úhradu dodavatelsko-odběratelských faktur, předfinancování pohledávek či pořízení majetku, zásob a dalšího drobného majetku.

Jak při žádosti o zvýhodněné úvěry se zárukou postupovat?

Klienti mohou žádosti o podporu podat jednoduše přes online formulář na webu Spořitelny. Po schválení úvěru bankou může podnikatel předložit ČMZRB žádost o záruku a také o příspěvek a úhradu úroků. Na ČMZRB se budou moci pražští podnikatelé obracet od 21. dubna.

Na program COVID Praha je vyčleněno 600 milionů korun, předpokládaná doba ručení bude tři roky.

Jaké zvýhodněné financování pro překlenutí potíží vzniklých v důsledku opatření proti šíření koronaviru Česká spořitelna nabízí?

Česká spořitelna nabízí zvýhodněné úvěry pro firmy a podnikatele k následujícím programům COVID:

Další podrobnosti o spuštění programu COVID II Praha i k dalším programům COVID budou zveřejňovány i na webových stránkách www.csas.cz.