Neděle 11. dubna. Svátek má Izabela.

Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2014 předběžný neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 15,07 mld. Kč. Meziročně tak poklesl o 3,3 % z 15,59 mld. Kč. Provozní zisk, který ukazuje úspěšnost podnikání v daném roce, mírně vzrostl na 22,91 mld. Kč, za rok 2013 činil 22,87 mld. Kč. Obchodní výsledky banky podpořil meziroční růst hrubého klientského úvěrového portfolia o 2,1 % na 518,19 mld. Kč a efektivní řízení nákladů.

“Klienti v loňském roce plně využili nejen rekordně nízkých úrokových sazeb korporátních a hypotečních úvěrů, ale také inovací, se kterými jsme přišli. K nim patřily i prodeje hypoték přes Facebook, které ocenili klienti i odborníci, a to zlatem v kategorii Nejlepší využití digitálních médii v soutěži FLEMA Media Awards,” uvedl Pavel Kysilka, předseda představenstva České spořitelny.

Inovativní řešení nabídla banka drobným klientům i firmám. Jako první na trhu představila speciální mobilní aplikaci pro korporátní klienty BUSINESS 24 Mobilní banka, díky které mohou spravovat svůj účet v chytrém telefonu. V srpnu pak otevřela v Plzni novou experimentální pobočku, jejímž posláním je přinášet klientům novinky v  produktech, službách a poradenství.

“Letos slavíme 190. narozeniny. Je zajímavé, že idea, na níž Česká spořitelna vznikla – poskytovat lidem, firmám a obcím pevnou a spolehlivou oporu, péči, poradenství a řešení v turbulentních dobách – je beze zbytku atraktivní a platná pro jedenadvacáté století. Po celých sto devadesát let Česká spořitelna byla a nadále bude důvěryhodným průvodcem lidí a firem ve všech fázích jejich života v dramaticky se měnícím světě,” dodal Pavel Kysilka.

Česká spořitelna patřila díky zisku, který za rok 2014 přesáhl 15 mld. Kč, opět mezi nejvýznamnější přispěvatele do státního rozpočtu. Na dani z příjmu právnických osob odvedla státu 3,65 mld. Kč a na sociálním a zdravotním pojištění svých zaměstnanců dalších 1,93 mld. Kč.

2 komentáře: “Česká spořitelna: mírný růst provozního zisku podpořen prodejem úvěrů a zvýšením efektivity, čistý zisk přesáhl 15 mld. Kč”

1. Mr Titcomb Brown napsal:

Dobrý deň, Bol ste odmietnuť úver falošný úver spoločnosti na internete?, Potrebujete naliehavú úver splatiť svoje účty, Hľadáte podnikateľský úver alebo osobné pôžičky s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 2%? kontaktujte nás prostredníctvom nášho e-mailu: adresa: (amigoloancom­pany1@yahoo.co­.za) nasledujúce informácie:

meno:
    Krajina:
    štát:
    čiastka:
    Pôžička Trvanie:
    Telefónne číslo:
    S pozdravom
    Pán Brown Titcomb

2. INFO napsal: