Úterý 20. dubna. Svátek má Marcela.

Česká spořitelna je Největším překvapením soutěže Best Innovator 2014

Odborná porota soutěže Best Innovator 2014 ocenila přístup České spořitelny k inovacím a vyhlásila ji Největším překvapením soutěže. Vyzdvihla především fakt, že v rámci bankovního sektoru, kde se změny obecně uplatňují poměrně složitě, se ještě nesetkala s takovou prezentací inovací jako u České spořitelny. Soutěž Best Innovator 2014 je zaměřená na nejlepší řízení inovací ve firmách a pořádá ji mezinárodní konzultantská společnost A.T. Kearney. Jejím cílem je systematické hodnocení inovačního procesu od zrodu myšlenky až po její úspěšné zavedení do praxe.

„Budoucnost bankovních služeb leží v digitálním světě. My tento trend následujeme a neustále přicházíme s novinkami: jako jediní na trhu nabízíme samostatnou mobilní aplikaci pro obsluhu firemního účtu nebo objednání do pobočky. Prodáváme také hypotéky přes Facebook a v naší experimentální pobočce v Plzni zkoušíme nový způsob interakce s klienty: učíme je třeba řešit jednoduché servisní operace samostatně. S těmi jim pomáhá unikátní videobankéř ve videokiosku – po úspěšném testování ho máme už na pěti místech v ČR,“ řekl Martin Techman, ředitel retailového segmentu České spořitelny. „Z ocenění naší práce máme velkou radost a v podobném duchu chceme pokračovat i v budoucnu. Budeme rozvíjet stávající dovednosti a budovat nové, díky kterým si dlouhodobě udržíme respekt a loajalitu našich klientů,“ doplnil Martin Techman.

Soutěž Best Innovator svým účastníkům přináší velké množství poznatků, které jim pomáhají zlepšovat inovační postupy, dosahovat dalšího růstu a posilovat jejich konkurenceschopnost. Kromě České republiky pořádá společnost A.T. Kearney tuto soutěž na dalších 18 evropských a mimoevropských trzích, doposud se jí zúčastnilo více než 1 750 společností z různých odvětví. Více informací o soutěži na www.atkearney.com.