Středa 21. října. Svátek má Brigita.

Česká spořitelna jako jediná banka na českém trhu umožňuje platbu složenek a faktur pomocí QR kódů v bankomatech

Česká spořitelna umožňuje svým klientům jako jediná banka na českém trhu nově platit složenky a faktury pomocí QR kódů v bankomatech (tzv. QR Platba). Po platbomatech a aplikaci SERVIS 24 Mobilní banka tak ČS nabízí další způsob, jak snadno a rychle hradit pravidelné platby. Klienti se nemusejí zdržovat s opisováním všech platebních údajů z faktury, jednoduše načtou QR kód v bankomatu a daná faktura se automaticky převede na platební příkaz, který jen stačí zkontrolovat a potvrdit. K úhradě QR Plateb v bankomatu potřebují klienti pouze platební kartu ČS a fakturu či složenku obsahující QR kód.

Aktuálně mohou klienti QR Platbu využívat ve 120 platbomatech a více než 850 bankomatech České spořitelny a tato síť se bude neustále rozšiřovat. QR Platba je nástroj pro rychlý přenos dat, který umožňuje libovolnému výstavci zakódovat do podoby QR kódu celý platební příkaz. Tento kód naleznou klienti na fakturách předních prodejců zboží a poskytovatelů služeb, QR Platbu podporují např. Vodafone, T-Mobile, Česká pojišťovna, Veolia Voda, UPC či E.ON

Výhod QR Plateb je hned několik:

• Rychlost: Platba probíhá  2× rychleji v porovnání se skenováním složenky a dokonce 4× rychleji v porovnání s přepisováním platebních údajů.
  • Přesnost: QR Platby jsou absolutně přesné, dochází k eliminaci možných chyb oproti přepisování platebních údajů.
  • Úspora:Klienti za platební příkaz zaplatí pouze 6 Kč (např. zadávání přes sběrný box ČS stojí 15 Kč).
  • Dostupnost: QR platbu lze využít ve 120 platbomatech a více než 850 bankomatech ČS po celé ČR nonstop (přehled bankomatů ČS umožňujících QR Platby je dostupný na www.csas.cz/bankomat, filtr „Čtečka QR kódů“). QR Platby umožňuje také aplikace SERVIS 24 Mobilní banka.