Sobota 24. července. Svátek má Kristýna.

Česká spořitelna bude celý rok slosovávat veškeré bezhotovostní platby. Každý klient může automaticky vyhrát 100 tisíc korun měsíčně

Česká spořitelna od července spouští novou kampaň, v jejímž rámci po celý rok každý měsíc vylosuje z veškerých provedených bezhotovostních plateb jednoho vítěze, který získá 100 tisíc korun. Do losování bude automaticky zařazen každý klient Spořitelny, který v daném měsíci zaplatí kartou Visa či Mastercard. Celkem Spořitelna v rámci kampaně odmění klienty platící kartou částkou ve výši 1 200 000 korun.

Koronavirová pandemie významně přispěla ke zrychlení digitalizace produktů a služeb a také uspíšila přechod klientů z hotovostních na bezhotovostní transakce. Letos v dubnu poprvé v historii objem karetních transakcí převýšil objem hotovosti, kterou si klienti vybrali z bankomatů.

„Během karantény se nám podařilo digitalizovat třetinu klientů, kteří před tímto obdobím preferovali platit výhradně hotovostí. Z počtu 300 tisíc klientů, kteří před pandemií stále ještě preferovali hotovost, jich 100 tisíc začalo v průběhu pandemie pravidelně platit kartou a každý třetí z nich byl starší 60 let,” říká Jan Hailich, manažer platebních řešení v České spořitelně a dodává: „Předpokládáme, že právě většina z těchto 100 tisíc klientů bude bezhotovostní platby preferovat i nadále a zájem o bezhotovostní platby dále poroste. V tuto chvíli bezhotovostní platby preferuje 1,7 milionů z 2 milionů našich primárních bankovních klientů.”

Soutěže se automaticky zúčastní každý klient Spořitelny, který v daném měsíci provede platbu kartou minimálně ve výši 400 korun, buď u platebního terminálu v obchodě nebo při nákupu na internetu, nebo ve výši jedné koruny na vybrané pobočce České spořitelny. Je přitom jedno, zda použije tradiční plastovou kartu nebo její digitální podobu v mobilním telefonu, hodinkách nebo náramku.

Čím více v daném měsíci klient platbu kartou provede, tím více zvyšuje šanci na výhru. Maximální počet transakcí, ze kterých se bude losovat, je nicméně stanoven na 20 měsíčně.

Pravidla k soutěži jsou dostupná zde.