Středa 22. září. Svátek má Darina.

ČESKÁ POJIŠŤOVNA PŘICHÁZÍ S NOVÝM ÚRAZOVÝM POJIŠTĚNÍM PRO AUTOŠKOLY

Podle novely zákona o autoškolách je každý žák povinen odjezdit několik jízd na motorce sám, zatímco instruktor ho doprovází na vlastním stroji. Autoškoly nyní stojí před otázkami, jak zajistit svým žákům co největší bezpečnost a kdo odpovídá za případnou škodu, kterou žák na motorce způsobí. Pro výuku v autoškole je platné pojištění motorových vozidel. Ale co když si žák při výuce přivodí úraz? Česká pojišťovna na změnu reaguje novým úrazovým pojištěním, v rámci kterého při výuce v autoškole neuplatňuje výluku na řízení bez řidičského oprávnění. Nově také rozšiřuje pojistné krytí úrazového pojištění při pojištění motorových vozidel.

Česká pojišťovna přináší autoškolám produkt poskytující ochranu pro jejich žáky i v případě úrazu, který si způsobí při výuce. „Smyslem této novinky je zajistit našim klientům z řad autoškol co nejkomplexnější služby pro žáky, a to bez zbytečného papírování. Seznam žáků pro pojištění stačí jednoduše zaslat e-mailem. Předpokládáme, že v konkurenčním prostředí autoškol se může pro žáky jednat o vítaný benefit,“ vysvětluje Markéta Škvorová, produktová manažerka z České pojišťovny.

Úrazové pojištění pro autoškoly lze využít samostatně, či v kombinaci s pojištěním motorového vozidla – tedy spolu s povinným ručením a havarijním pojištěním. Novinkou je skutečnost, že pojištění nevylučuje z plnění osoby bez řidičského oprávnění, vše je navíc v ceně pojistného. Úrazově se lze pojistit na dobu nezbytného léčení úrazu, proti trvalým následkům i na hospitalizaci následkem úrazu. „Například v případě natržení kolenního vazu bez trvalých následků dostane žák kompenzaci 9 450 korun. V mezním případě trvalého upoutání na invalidní vozík bude mít nárok na více než 330 000 korun,“ doplňuje Markéta Škvorová.

Úrazové pojištění pro autoškoly

ŽÁCI 18 + let