CZK/€ 25.265 -0,04%

CZK/CHF 25.977 -0,36%

28. 11. 2017

ČESKÁ POJIŠŤOVNA PŘEDSTAVUJE ORIGINÁLNÍ NOVINKY V ŽIVOTNÍM POJIŠTĚNÍ MŮJ ŽIVOT

Životní pojištění Můj život přichází s řadou novinek, které jsou na českém trhu zatím unikátní. Zásadní změnou pro klienta je oddělení investiční a rizikové složky. Klient si tak nyní může vybrat, zda si sjedná čistě rizikové životní pojištění, nebo v rámci placení pojistného své peníze i zhodnotí prostřednictvím nabízených fondů. Nákladové zatížení investiční složky bylo navíc výrazně sníženo a v pojištění Můj život tak klienti mohou současně získat i investiční nástroj konkurenceschopný s ostatními investičními produkty na českém trhu. Jedinečnou inovaci pak představuje připojištění asistované reprodukce, asistence vyřízení pozůstalosti či neplánovaného adrenalinového zážitku. Nově se chce pojišťovna zaměřit také na mladé lidi ve věku 18–21 let, kteří mohou získat řadu zajímavých benefitů.

Od životního pojištění lidé očekávají primárně jistotu, že při události, jako je vážná nemoc nebo úraz, nebudou muset v průběhu rekonvalescence řešit nedostatek financí. Tyto situace s sebou totiž přináší možnou ztrátu příjmu a v mnoha případech i vysoké náklady na léčbu. To vše má samozřejmě negativní dopad na celou rodinu. Ti, kteří se chtějí zajistit právě proti těmto nepříznivým situacím, si mohou nyní sjednat pouze rizikově nastavené životní pojištění. V této oblasti přišla Česká pojišťovna s řadou zajímavých novinek. „Zmínil bych zejména úpravu v krytí úrazových rizik. U trvalých následků jsme u 122 diagnóz zvýšili pojistné plnění v průměru o 80 %. Stejné úrazové krytí je pak v nabídce i pro děti, popisuje změny Aleš Krejdl, ředitel útvaru produktového managementu životního pojištění České pojišťovny, a dodává: „U závažných onemocnění jsme rozšířili rozsah plnění, a to až třikrát. Klienti jistě ocení fakt, že v případě onemocnění například rakovinou pojišťovna nejen vyplatí pojistné plnění, ale klient zůstává i nadále pojištěný na další závažná onemocnění, a to za stejnou cenu. Z pojistného krytí se vyloučí, tzv. odpojistí pouze onkologická onemocnění.

Životní pojištění poskytuje vedle krytí v případě nemoci a úrazu i možnost vytváření dlouhodobé finanční rezervy. Pro řadu lidí je tak nástrojem, jak prostřednictvím investice do nabízených fondů zhodnotit své prostředky. I pro ně připravila Česká pojišťovna významnou novinku. „Díky změně v konstrukci produktu jsme výrazně zpřehlednili a zjednodušili volitelnou investiční složku. Klienti tak snáze pochopí, kolik platí za pojistné krytí, kolik na nákladech, a jednoduše si spočítají výši investice bez složitých modelací a nákladových tabulek. Nákladové zatížení investiční složky bylo navíc výrazně sníženo,“ uzavírá Aleš Krejdl.

Významné novinky

Životní pojištění Můj život je doplněno o krytí nových rizik. Klienti se nyní mohou zajistit proti řadě nových situací, které by mohly negativně ovlivnit jejich život či mít dlouhodobý negativní dopad na jejich životní úroveň i rodinný rozpočet.

• Asistovaná reprodukce

Na potřeby klientek se Česká pojišťovna rozhodla reagovat pojištěním asistované reprodukce. Podle posledních průzkumů řeší problémy s neplodností každý čtvrtý pár, a tak je zajištění finančních prostředků na umělé oplodnění velmi aktuální. Česká pojišťovna nabízí v současné době jako jediná na trhu úhradu prvního nehrazeného pokusu z veřejného zdravotního pojištění. Mladé dívky, které si připojištění sjednají jako prevenci před potížemi ve vyšším věku, se dostanou na velmi výhodnou výši pojistného. Česká pojišťovna dále u pojištění hospitalizace odstranila limit na těhotenství a porod, který je teď tedy pro tyto případy neomezený.

• Asistence vyřízení pozůstalosti

Smrt bezesporu patří k těm nejsmutnějším situacím, se kterými se v životě setkáváme. Bohužel je to ale také situace, do které vstupuje mnoho nezbytností, které musí pozůstalí vyřešit, a to v poměrně krátkém čase. Řada lidí v této nelehké situaci ani netuší, co vše je potřeba zařídit, odevzdat a kam je třeba zajít. Zjišťování všech těchto záležitostí zabere spoustu času a pod tíhou emočního vypětí lze snadno na něco důležitého zapomenout. Česká pojišťovna tak přichází s novinkou, která dokáže v těchto těžkých chvílích pomoci a vše potřebné vyřídit.

• Neplánovaný adrenalin

Další novinky

• Můj život pro mladé lidi
  • Odstranění výluky na terorismus