Pondělí 20. září. Svátek má Oleg.

Česká mincovna v Berlíně představí nový Crystal Coin

Investice 01.02.2017 | 19:16 0 Komentářů

Jablonecká Česká mincovna veze na veletrh World Money Fair do Berlína jednu ze svých nejvýraznějších novinek začátku roku. Pokračování jedinečného konceptu Crystal Coin – křišťálové mince vyvinuté ve spolupráci s další jabloneckou společností Preciosa.

„Jedinečnost v tomto případě spočívá ve spojení speciálních broušených kamenů a stříbrné mince. Loni jsme tím na veletrhu všem vyrazili dech. Tuto kombinaci v mincovním světě do té doby nikdo nepoužil,“ uvádí k novince marketingový manažer České mincovny Lukáš Jokl.

Stříbrné mince ve spojení s pokoveným křišťálem vyvinula Česká mincovna s předním světovým výrobcem broušeného křišťálového skla, jabloneckou společností Preciosa. Nová emise ponese název One Day at a Time.

„Úsloví ´Take it one day at a time´ znamená něco, jako ´Žij dnešním dnem´. Horkovzdušné balony na minci ukazují na svobodomyslnost, kouzlo okamžiku a určitou bohému,“ doplňuje Jokl.

Koncept Crystal Coin se řadí k počinům, které ve světě mincí a medailí zanechaly výraznou stopu. To je první z důvodů, proč jablonecká Česká mincovna veze jeho pokračování na největší veletrh v oboru, berlínský World Money Fair. Druhý důvod pak je, že spojení křišťálového skla a stříbrné mince reprezentuje hned dvě tradiční řemesla, kterými se Jablonec nad Nisou profiluje. „Reprezentujeme tak svůj region,“ uzavírá Jokl.

Tisková zpráva: Česká mincovna