Středa 14. dubna. Svátek má Vincenc.

Česká mincovna utržila na letošním Sběrateli rekordní částku

Investice 08.09.2015 | 16:31 0 Komentářů

Jablonecká Česká mincovna se ve dnech 3. – 5. 9. 2015 zúčastnila největšího setkání sběratelů ve střední a východní Evropě – veletrhu Sběratel. Tento veletrh je nejvýznamnější a zároveň nejúspěšnější tuzemskou akcí, jíž se společnost každoročně účastní. Letos zde Mincovna uvítala významné hosty, například Antonína Panenku, Dominika Haška, herce Josefa Dvořáka či dívčí trio INFLAGRANTI, které pro návštěvníky předvedlo velkolepou show. (Tisková zpráva: Česká mincovna)

V rámci série Československé fotbalové legendy představil Antonín Panenka návrhy páté a šesté mince v pořadí, a to s jeho portrétem a s portrétem jeho spoluhráče, Karola Dobiaše. Antonín Panenka zde také jako předseda správní rady Nadace fotbalových internacionálů převzal šek v hodnotě 150 000 Kč z výtěžku z prodeje dosud vydaných mincí. Peníze pomáhají bývalým fotbalovým internacionálům, kteří se za svou kariéru neměli šanci finančně zajistit. Dominik Hašek si na autogramiádě připomněl zlatou medaili, kterou mu Mincovna vyrazila k příležitosti jeho vstupu do Hockey Hall of Fame. Jedná se o jednu ze zákaznicky nejúspěšnějších ražeb letošního roku. Josef Dvořák na veletrhu z rukou Mincovny převzal ocenění za celoživotní dílo a zároveň představil zbrusu novou minci s motivem Maxipsa Fíka vydanou k výročí 50 let Večerníčku. Zavzpomínal mimo jiné na „své“ králíky z klobouku, kteří se letos staly maskoty hokejového mistrovství světa v Praze.

„Veletrh byl úspěšný a jen nám potvrdil růst zájmu české veřejnosti o mince a medaile. Za tři dny konání veletrhu jsme utržili přes 1,5 mil Kč. Poslední roky tak naše tržba na veletrhu stoupla až několikanásobně,“ uvedl k úspěšnosti veletrhu Lukáš Jokl, marketingový manažer České mincovny.