Středa 27. ledna. Svátek má Ingrid.

Češi věří v potenciál méně známých firem, fond Stock Small Caps České spořitelny rychle roste

Stále více Čechů se nebojí investovat do méně známých či menších firem. Uvědomují si totiž, že právě takové investice jim mohou zajistit nadstandardní zhodnocení. Důkazem je nebývalý zájem o nový podílový fond Stock Small Caps České spořitelny.

Ten za prvních šest měsíců přilákal více než 10 tisíc investorů, kteří do něj investovali přes 1 miliardu korun.

Na rozdíl od běžných otevřených akciových fondů nabízí fond Stock Small Caps příležitosti investovat do akcií méně známých či menších firem na vyspělých trzích západní Evropy a severní Ameriky, jejichž potenciál růstu není ještě plně zahrnutý v jejich ocenění, a dávají tak prostor pro atraktivní výnos.

Fond je určen především pro zkušené a dynamické investory, kteří vyhledávají vysoké zhodnocení a jsou také ochotni přijmout vyšší tržní rizika. Minimální výše investice je 300 Kč. Vstupní poplatek je 3 %.

Během prvních šesti měsíců existence fondu vzrostla hodnota jeho podílového listu o 8,61 %. Je třeba ovšem brát v úvahu, že investiční horizont fondu je 5 let a více (údaje k 27. říjnu 2017).  „Nadále věřím, že se nám mezi malými firmami bude dařit vybírat ty správné,“ říká Mikuláš Splítek, portfolio manažer fondu.