Úterý 12. prosince. Svátek má Simona.

Češi platí mobilem nejčastěji v supermarketech a restauracích

Investice 22.11.2017 | 15:33 0 Komentářů

Klienti MONETA Money Bank mohou už jeden týden využívat možnost bezpečného a pohodlného placení mobilním telefonem prostřednictvím aplikace Android Pay. Během tohoto období lidé tímto způsobem nejčastěji utráceli v supermarketech, restauracích a provozovnách rychlého stravování. Aniž by dosud začala připravená velká reklamní kampaň, souhrnná nominální hodnota transakcí za první týden dosáhla dvou milionů korun. Do využívání této platební metody se zapojilo tři tisíce klientů, což překonává dřívější očekávání banky. Placení mobilem prostřednictvím celosvětově používané aplikace Android Pay pro držitele debetních a kreditních karet Mastercard a VISA spustila MONETA Money Bank v úterý 14. listopadu. MONETA Money Bank je v současnosti největší bankou, která Android Pay svým klientům nabízí.

„Údaje za první týden potvrzují velký zájem Čechů o možnost bezpečně a pohodlně platit tím, co mají nejčastěji po ruce, tedy mobilním telefonem. Stačí přiložit, zaplatit, a hotovo. Očekáváme, že do dvou let budou Češi platit mobilním telefonem stejně často a samozřejmě, jako dnes platí fyzickými bezkontaktními kartami, v čemž patří v Evropě na špici,“ sdělila Hana Wasserburger, Head of Primary Banking MONETA Money Bank.

Jak Češi platí mobilem – 7 zajímavostí*:

1. Nejvyšší částky lidé hradili v supermarketech, na čerpacích stanicích a v prodejnách s elektronikou
  2. 16 647 Kč dělá dosud nejvyšší jednorázová útrata, a to v obchodě s nábytkem
  3. Nejvíce transakcí se uskutečnilo ve velkých městech – v Praze, Ostravě a Brně
  4. Na své debetní a kreditní karty načerpali první desetitisíce korun na odměnách věrnostního programu bene+
  5. 74 let je nejstaršímu klientovi
  6. V Německu proběhlo nejvíce plateb provedených v zahraničí
  7. Devět z deseti plateb provedli muži

Aplikace Android Pay nabízí rychlý, snadný a bezpečný způsob transakce platebními kartami MONETA Money Bank společností Mastercard a VISA v obchodech i aplikacích bez použití fyzické karty. V Česku lze prostřednictvím Android Pay platit od 14. listopadu, a to na více než 140 tisících prodejních místech. Android Pay funguje na všech zařízeních, která mají systém Android 4.4 nebo novější a podporují technologii NFC.

Tisková zpráva MONETA Money Bank