CZK/€ 25.155 -0,32%

21. 06. 2019

1 komentář

Čech vyhrál 1,4 miliardy v Eurojackpotu. O jeho peníze stojí desítky dalších

Zatím neznámý Čech vyhrál minulý pátek druhou nejvyšší částku v evropské hře Eurojackpot. Na účet mu tak přijde pohádkových 1,4 miliardy, což je zároveň historicky nejvyšší výhra na českém internetu. K předání výhry zatím nedošlo a do společnosti volají denně desítky lidí, kteří žádají po výherci finanční pomoc, nebo si sami výhru nárokují.

Během uplynulých dní loterní společnost kontaktovaly desítky lidí, kteří žádají po výherci finanční pomoc, nebo si sami výhru nárokují. „Každý den do Sazky dorazí desítky telefonických a mailových žádostí od lidí, kteří se ocitli ve finanční nouzi a prosí o zprostředkování kontaktu s novým českým miliardářem. Zároveň se také několikrát ozval někdo, kdo tvrdil, že vyhraný obnos náleží jemu,“ uvedl Václav Friedmann, mluvčí loterní společnosti Sazka.

Podle psychoterapeutky Alžběty Protivanské se tento jev v okolí výherců objevuje velice často. “Vyhrajete-li větší množství peněz, okamžitě se na vás navalí obrovský tlak příbuzných, různých pochybných finančních subjektů, spoustu lidí a spoustu přátel, a toto ustát může být ta nejtěžší věc vůbec,“ dodává.

„Sazka nemůže žádným způsobem nikomu doporučovat, co má s penězi dělat. Jediné, co od nás výherce dostane, jsou kontakty na finanční a psychologické poradenství,“ doplňuje Friedmann.

Tisková zpráva Sazky

Vstoupit do diskuze 1 komentář