CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

21. 06. 2017

ČEB podpořila Papcel 2,5 miliardami

Litovelská firma Papcel ještě letos dodá linku na výrobu papíru do závodu Majak-Technocell v Rusku. Na vývoz české výrobní technologie půjčuje Česká exportní banka (ČEB) 800 milionů korun. Za celou dobu spolupráce tak ČEB pomohla Papcelu vyvézt zboží za 2,5 miliardy korun.

“Díky podpoře ČEB se Papcel mohl stát dodavatelem velkých celků, rozšiřuje výrobu a nabírá nové zaměstnance,” pochvaluje si spolupráci spolumajitel společnost Papcel David Dostál. Jediný tuzemský výrobce technologií pro papírenský průmysl má dnes svá zastoupení v USA, Finsku, Jihoafrické republice, Indii i Ruské federaci. A výrobky z Litovle vyváží do celého světa.

“Papcel je náš dobrý klient, který vyrábí zboží s vysokou přidanou hodnotou. Rádi jsme Papcelu pomohli při vstupu na ruský trh. Právě pro podporu diverzifikace tuzemského exportu tu Česká exportní banka je,” komentuje předseda představenstva a generální ředitel ČEB Karel Bureš s tím, že banka je stejně tak připravena pomoct ostatním českým exportérům.

ČEB podporuje zahraniční odbyt tuzemské výrobní technologie firmy Papcel od roku 2006. Za tu dobu ČEB financovala čtyři projekty. Prvním spolufinancovaným vývozem tehdy byla dodávka linky na zpracování celulózy do závodu Majak-Technocell ve městě Penza. A právě na stejné místo se letos Papcel ve spolupráci s ČEB se zakázkou na další linku vrací.

“Papcel nachází nová odbytiště prakticky po celém světě a Česká exportní banka je připravena jemu i dalším firmám pomoct na trzích všech kontinentů,” dodává Bureš.

Tisková zpráva Česká exportní banka