Úterý 21. září. Svátek má Matouš.

Boris Čuchran novým členem představenstva finanční skupiny Wüstenrot

Banky 01.12.2016 | 16:42 0 Komentářů

Novým členem představenstva Wüstenrot – stavební spořitelny a Wüstenrot hypoteční banky se od 1. prosince 2016 stal JUDr. Boris Čuchran. Ve své funkci bude zodpovědný za řízení rezortu Služeb a provozu a bude mít tak na starosti zejména péči o zákazníky, middle-/backoffice, ICT a facility management.

Do finanční skupiny Wüstenrot přichází Boris Čuchran se zkušenostmi v řídících pozicích ve společnostech LBBW Bank CZ, Generali Group, AEGON Pojišťovna a ve finanční skupině ČSOB.

Působení v tak zavedené společnosti se silnou značkou na českém trhu je pro mě velkou výzvou a odpovědností. Oblast financování bydlení je středobodem zájmu Wüstenrotu v Česku a tato oblast je mi blízká zejména tím, že je klíčovou službou pro většinu občanů. Doufám, že své dlouholeté působení ve finančním sektoru zúročím ve prospěch značky Wüstenrot a pro její klienty,“ říká Boris Čuchran.

Boris Čuchran má za sebou více než dvacetiletou kariéru v oblasti bankovnictví a pojišťovnictví nejen v České republice, ale i v zahraničí. Mimo jiné zastával vedoucí pozice jako člen představenstva v LBBW Bank CZ v Praze, v Generali Bulharsko (generální ředitel). V letech 1998 až 2004 působil ve skupině ČSOB mimo jiné jako výkonný ředitel strategie banky v České republice a generální ředitel ČSOB Pojišťovny na Slovensku. Svou bohatou praxi rozšířil rovněž jako konzultant pro retailové bankovnictví v Deloitte Consulting Group ve Francii.

Titul doktora práv získal na Univerzitě Komenského v Bratislavě a je rovněž absolventem renomované Ecole Nationale d’Administration v Paříži v ročníku Saint Exupéry.

Boris Čuchran mluví anglicky, francouzsky a rusky. Je ženatý a má dvě děti.

Tisková zpráva: Finanční skupina Wüstenrot