CZK/€ 24.740 -0,75%

CZK/£ 29.064 -0,56%

CZK/CHF 23.823 -0,84%

13. 12. 2021

Bit.plus spustil nákup zlata za bitcoiny

Největší tuzemský obchodník s kryptoměnami Bit.plus spustil možnost nákupu a prodeje zlata za bitcoiny. Dosud na svém webu nebo v aplikaci umožňoval nákup za koruny nebo eura, nyní nabídku rozšířil na nejrozšířenější kryptoměnu.

„Poté, co jsme letos rozjeli prodej zlata se propojení obou našich komodit vysloveně nabízelo. Investorům se tak otevírá nová možnost, jak pracovat se svým portfoliem. Přicházíme s bitcoinem podloženým zlatem,“ říká zakladatel Bit.plus Martin Stránský.

Kryptoměny letos zažívají výrazný boom. Cena bitcoinu se od začátku roku zvýšila o více než 110 procent na stávajících zhruba 20 000 dolarů. Zlato pomalu umazává ztráty a proti konci loňského rekordního roku už ztrácí jen čtyři procenta, když se obchoduje kolem 1785 dolarů za unci. V souvislosti s rostoucí inflací se navíc čeká další zvýšení poptávky.

Objem obchodů s kryptoměnami v ČR již letos přesáhl čtyři miliardy korun a je tak na dvojnásobku loňských hodnot.