Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

BISNODE OCENIL JAN BECHER – KARLOVARSKÁ BECHEROVKA JAKO NEJSTABILNĚJŠÍ FIRMU V ČR

Poradenská společnost Bisnode letos již po šesté, v rámci samostatné kategorie žebříčku CZECH TOP 100, zveřejnila 100 nejstabilnějších českých firem. Hlavní cenu, prestižní ocenění CZECH Stability Award za rok 2014, získal Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. V předchozích pěti letech byly oceněny společnosti VEBA textilní závody, IMPROMAT INT, Seznam.cz, DEZA a Metrostav. Na nejvyšší ocenění CZECH Stability Award na stupni AAA má v ČR nárok 2,5 % firem. Výsledky vycházejí z metodiky ratingového modelu Bisnode, který měří stabilitu jednotlivých společností. Model zároveň poskytuje nezávislý pohled na současný stav firem, jejich finanční situaci, a to včetně predikce rizika úpadku firmy v následujících dvanácti měsících.

„Z certifikátu CZECH Stability Award, který vydává Bisnode ve spolupráci se Sdružením CZECH TOP 100, se za šest let své existence stalo nejprestižnější firemní ocenění v České republice. Oceněným společnostem, které splní přísná kritéria hodnocení, přináší silný nástroj pro komunikování podnikatelských úspěchů vůči obchodním partnerům, zaměstnancům, investorům, vlastníků či konkurenci a tím zvyšuje jejich důvěryhodnost a prestiž firem na trhu,“ říká General Manager Bisnode pro ČR a Slovensko David Farský s tím, že na nejvyšší ocenění CZECH Stability Award na stupni AAA má nárok necelých 2,5 % tuzemských firem.

Jan Struž, předseda Sdružení CZECH TOP 100 k tomu dodává: „Těší nás, že certifikát, který oceňuje firmy, uplatňující politiku otevřené komunikace, poskytující dostatek informací o svém hospodaření nebo vlastnické struktuře, získává mezi českými firmami stále větší popularitu“.

Ratingový model Bisnode  je založen na ekonometrických technikách, exaktní statistické analýze a principech data miningu. Do analýzy vstupuje množství ukazatelů z oblasti individuálních charakteristik firmy (demografická data, informace o platebních zkušenostech, finanční údaje, vazby mezi subjekty i negativní informace) a makroekonomická data. Model je vyvíjen tak, aby bylo dosaženo maximální výkonnosti, která je dána především kvalitou a rozsahem dat, stejně jako i naprosto unikátní makroekonomickou komponentou.