Pondělí 14. června. Svátek má Roland.

BEZPODMÍNEČNÝ ZÁKLADNÍ SOCIÁLNÍ PŘÍJEM PRO KAŽDÉHO!

Investice 26.05.2016 | 08:46 0 Komentářů

Nejstarší mezinárodní organizace sociálního rozvoje a sociální práce – „Evropská rada pro sociální rozvoj (ICSW Europe)“ uspořádala své vrcholné setkání 26.-27.  května 2016 v Praze.

Delegáti z 18 evropských zemí požadují splnit závazek svých vlád zavést bezpodmínečně základní sociální příjem, ke kterému se zavázali v roce 2012 na jednání Mezinárodní organizace práce v Ženevě. Účastníci diskutovali o paradoxu chudoby ve společnostech hospodářského přebytku a jeho řešení.

První vrcholnou představitelkou ICSW byla v roce 1928 Alice Masaryková z tehdejšího Československa. Valné shromáždění v Praze přijalo pracovní program ICSW Europe na období 2016 – 2020 a znovu potvrdilo za svého prezidenta doc. Miloslave Hetteše ze Slovenska.

Tisková zpráva: Asociace občanských poraden

Delegáti z 18 evropských zemí požadují splnit závazek svých vlád zavést bezpodmínečně základní sociální příjem, ke kterému se zavázali v roce 2012 na jednání Mezinárodní organizace práce v Ženevě. Účastníci diskutovali o paradoxu chudoby ve společnostech hospodářského přebytku a jeho řešení. První vrcholnou představitelkou ICSW byla v roce 1928 Alice Masaryková z tehdejšího Československa. Valné shromáždění v Praze přijalo pracovní program ICSW Europe na období 2016 – 2020 a znovu potvrdilo za svého prezidenta doc. Miloslave Hetteše ze Slovenska.