CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

12. 03. 2014

Subjekty:

Bezkontaktní novinka od KB urychlí placení v prodejních automatech

Provozovatelům terminálů pak ušetří nemalé náklady na údržbu automatů a odvody hotovostních tržeb. Výdejní automaty jsou dalším místem, kde zaznamená v budoucnosti bezkontaktní platební technologie významný rozvoj.

Bezkontaktní platební karty jsou našimi klienty stále častěji využívány. Proto hledáme další oblasti, kde by našly své uplatnění a pomohly klientům k rychlému a bezpečnému placení. Vending automaty jsou pro nás zajímavé například proto, že neustále rozšiřují nabízený sortiment a jsou dostupné na různých místech 24 hodin denně,“ uvedla Monika Truchliková, manažerka Platebních prostředků KB.

Spotřebitelé všude na světě preferují jednoduchost, rychlost a bezpečí plateb. Při průměrné útratě v parkovacích automatech ve výši desítek korun je bezkontaktní placení kartou pro české spotřebitele ideálním řešením.

Komerční banka spolupracuje s partnery, kteří provozují parkovací automaty a terminály na čerpacích stanicích. V nejbližší době plánujeme rozšíření bezkontaktní technologie na automaty na kávu a občerstvení, ski pasy a do nemocnic,“ dodává Monika Truchliková.

Česká republika patří mezi evropskou špičku v používání bezkontaktních karet MasterCard PayPass. Proto usilujeme o rozšiřování bezkontaktní akceptace i do automatů, kde je platba bezkontaktní kartou jednoznačně rychlejší a pohodlnější než hledání drobných,” říká Martina Kirchrathová, Commerce Development Director společnosti MasterCard pro Českou republiku a Slovensko.

Vending, neboli rychlé občerstvení pomocí automatů, nachází stále větší oblibu v oblasti firemního stravování a cateringu. Automaty se vyskytují na nádražích, letištích, čerpacích stanicích. Kromě nápojů a občerstvení nabízejí stále častěji i drobné zboží z oblasti hygienických potřeb, časopisy, službu dobíjení telefonu a další.