CZK/€ 24.340 +0,02%

CZK/£ 28.149 -0,26%

CZK/CHF 24.685 +0,02%

21. 12. 2015

Benefi.cz je novým členem úvěrového registru klientů Solus

Platforma Benefi.cz vstoupila na trh s peer-to-peer (P2P) půjčkami letos v červnu jako první kompletně řešené online půjčky, ale už za prvních šest měsíců se podařilo uzavřít smlouvy v hodnotě téměř 20 milionů korun. Systém P2P znamená, že lidé půjčují lidem a sami se rozhodnou, s jakou mírou rizika budou investovat.

„Jsem rád, že se nám daří neustále rozvíjet naše služby a poskytovat lepší informace investorům. Vstupem do registru Solus získáváme důležité informace o neplatících klientech, nebo potenciálně rizikových úvěrech. Ty pak zpracujeme a zohledníme při posuzování bonity žadatele,“ říká majitel Benefi.cz Pavel Matoušek.

Na druhé straně si tento krok mohou pochvalovat i žadatelé o půjčky, protože se díky novým informacím nedostanou do dluhové pasti. „Pozitivní je, že budeme moci odhadnout, na co kdo stačí. Nechceme své klienty dostat do tíživé finanční situace. Naopak, naším zájmem je, aby trh s P2P půjčkami fungoval bez problému a investoři i žadatelé byli spokojení,“ uvedl Matoušek.

V registru fyzických osob eviduje aktuálně sdružení Solus řádově 700 000 osob, které dluží po splatnosti členským společnostem 52,7 miliardy korun. Každoročně uhradí své závazky po splatnosti v plné výši asi 200 000 lidí. Sdružení, které vzniklo v létě 1999, má aktuálně 49 členů z různých ekonomických sektorů.