Úterý 21. září. Svátek má Matouš.

Během prvních 12 měsíců získal mCzech industry od investorů přes čtyři desítky milionů korun pro ozdravení českého průmyslu

Investice 29.07.2021 | 11:46 0 Komentářů

Podle specializovaného portálu Dluhopisy.cz investoři nakoupili dluhopisy Podpora českého průmyslu I společnosti mCZECH industry, v hodnotě přesahující 40 milionů korun.

„Kapitál bude sloužit k financování nákupů zlevněných vlastnických podílů pandemií zasažených firem, které chceme finančně uzdravit. Investoři se tak přímo podílí na záchraně českého průmyslu. Investované peníze budou díky získání míst v dozorčí radě všech akvizic pod kontrolou a budou směřovat do reálných aktiv,“ informoval Ing. Jiří Mesároš, který je zakladatelem investiční skupiny Nemetrix.

Pandemie nemoci covid-19 napáchala obrovské majetkové škody, ale přinesla také zajímavé investiční příležitosti. „Díky kapitálu investorů a našim letitým zkušenostem s řízením firem i efektivním krizovým managementem můžeme osud postižených společností zvrátit, finančně je vyléčit, restartovat, a ještě na tom společně vydělat.“ dodává Mesároš

Dluhopis Podpora českého průmyslu I ve jmenovité hodnotě 10 tisíc korun má prospekt schválený Českou národní bankou, je úročen 9 % ročně a je splatný 31. 12. 2024. Výplata výnosů probíhá každý měsíc. Celkový objem emise je 150 000 000Kč.

Tagy dluhopisy