CZK/€ 24.530 -0,08%

CZK/£ 28.179 +1,29%

CZK/CHF 25.393 -1,11%

07. 03. 2019

Banka HSBC zvolena jedničkou v oblasti financování obchodu

V průzkumu Trade Finance Survey 2019 časopisu Euromoney byla banka HSBC již druhý rok po sobě vyhlášena lídrem na trhu financování globálního obchodu. Průzkumu se zúčastnilo 7000 firem, které se zabývají mezinárodním obchodem. Na základě jejich hodnocení byl sestaven žebříček nejlepších poskytovatelů služeb v oblasti financování obchodu.

„Je úžasné, že nás klienti už druhý rok po sobě vybrali jako světovou jedničku mezi bankami v oblasti financování obchodu. Je to důkaz, že naši práci děláme dobře. Zásadně měníme kvalitu poskytovaných služeb a aktivně se podílíme a formujeme budoucnost našeho odvětví,“ říká Natalie Blyth, vedoucí oddělení Global Trade and Receivables Finance v HSBC.

Kromě ocenění na globální úrovni byla HSBC vyhlášena jedničkou také na trhu financování obchodu v Severní Americe a na Středním východě. Ocenění získala i v jednotlivých zemích a teritoriích, konkrétně ve Velké Británii, Kanadě, Hongkongu, Singapuru, Indii a Mexiku.

Financování obchodu je hlavní oblastí aktivit HSBC od jejího založení v roce 1865 a banka se této činnosti chce cíleně věnovat i do budoucna.

Jednou z osmi strategických priorit banky je zvýšení podílu na trhu a zajištění růstu založeného na mezinárodní síti poboček. Banka dále investuje do digitálních technologií, jako je například blockchain, díky nimž mohou firmy snadněji, rychleji a bezpečněji obchodovat na mezinárodních trzích.

Tisková zpráva HSBC