CZK/€ 25.320 +0,18%

30. 08. 2018

Subjekty:

Banka CREDITAS zvyšuje úroky na spořicích účtech až na 1,1 % ročně

Banka CREDITAS od 1. září 2018 zvyšuje úroky na spořicích účtech, na termínovaných vkladech zvedla banka úrokové sazby už začátkem srpna. CREDITAS zároveň zavádí pásmové úročení, ovšem na rozdíl od jiných bank získají vyšší úrokovou sazbu ti klienti, kteří spoří víc. Spořit mohou bez omezení výše vkladu a bez nutnosti založení nebo využívání jakýchkoli jiných produktů banky.

Při vkladech do 750 000 korun získají klienti na spořicím účtu nově 0,8 % ročně místo původních 0,5 % a peníze mají kdykoliv k dispozici. Pokud vklad převýší tuto sumu, připíšou si automaticky exkluzivní úrokovou sazbu ve výši 1,1 % ročně na jakoukoli částku nad 750 tisíc korun.

„My vysoké vklady na spořicím účtu vítáme a chceme jejich vkladatele odměnit. Proto jsme zvolili opačný přístup než většina bank, u kterých je vklad na spořicím účtu nad určitou částku úročen minimálně nebo dokonce vůbec,“ říká ředitel retailového bankovnictví Banky CREDITAS Jan Jeřábek.

Banka zároveň upouští od nástroje bonusového úroku, který nyní zohlednila přímo v základní úrokové sazbě pro všechny majitele spořicích účtů. Bonus byl dosud vázán na podmínku, že klient po dobu 3 měsíců ze spořicího účtu nevybere ani nepřevede vklad.

„Nechceme naše klienty nijak omezovat při nakládání s jejich penězi a zajímavý úrok nyní vyplatíme všem klientům bez jakýchkoli omezujících podmínek. Pro klienty to znamená ještě větší zhodnocení a volnost při nakládání s jejich financemi,“ vysvětluje Jan Jeřábek. Úrokový bonus za měsíce červenec a srpen připíše klientům 31. 8. 2018.

Spořicí účet
Měna CZK
Úroková sazba v pásmu vkladu 0 – 749 999,99 Kč včetně  0,80 % p.a.
Úroková sazba v pásmu vkladu 750 000,00 Kč a více  1,10 % p.a.

Banka CREDITAS zvýšila úrokové sazby i u svých termínovaných vkladů s pevně danou sazbou, která se během doby vkladu nemění. U ročního termínovaného vkladu roste úroková sazba z 0,7 % na 1,2 %, tříletý termínovaný vklad nabízí úrok 1,85 % a desetiletý 2,6 % ročně. Vklad nabízí Banka CREDITAS v korunách i v eurech, minimální výše korunového termínového vkladu je 5 000 Kč.