CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

12. 03. 2012

Subjekty:

AXA zahajuje program bezplatného přidělování akcií všem svým zaměstnancům

K nabytí akcií dojde po uplynutí dvouletého nebo čtyřletého rozhodného období, tzn. v roce 2014 nebo 2016 (v závislosti na předpisech platných v příslušné zemi), a to při splnění určitých podmínek.

50 AXA Miles bude přiděleno ve dvou tranších:

• Každému zaměstnanci bude přiděleno 25 AXA Miles, přičemž nárok na ně není podmíněn splněním žádných výkonnostních ukazatelů.
  • Podmínkou konečného nabytí druhé poloviny AXA Miles je zlepšení minimálně jednoho ze dvou ukazatelů stanovených správní radou společnosti pro rok 2012 v souvislosti s realizací programu Ambice AXA (základní zisk na akcii a ukazatel spokojenosti zákazníků skupiny, tzv. Customer Scope)

Další podmínkou definitivního nabytí akcií v rámci obou uvedených tranší je i to, aby příjemci ke konci rozhodného období stále působili ve společnosti.

„Chtěli bychom poděkovat všem zaměstnancům skupiny AXA za práci odvedenou v roce 2011 navzdory podmínkám, které občas nebyly jednoduché. Společnými silami jsme zrealizovali první významnou etapu našeho strategického plánu Ambice AXA, která spočívala především ve zvýšeném úsilí v oblasti péče o naše klienty a zároveň v budování kultury založené na důvěře a úspěších našich pracovníků. Tím, že všichni zaměstnanci z celého světa budou mít možnost stát se akcionáři společnosti prostřednictvím nového programu AXA Miles, chceme vyjádřit náš vděk za jejich úsilí a umožnit jim podílet se na úspěchu programu Ambice AXA, abychom společně čelili budoucím výzvám, které naši skupinu čekají,“ prohlásil George Stansfield, ředitel lidských zdrojů skupiny AXA.

Skupina AXA zahájila svůj první celosvětový program bezplatného přidělování akcií určený jejím 100 000 zaměstnancům v červenci 2007. K 31. prosinci 2011 vlastnili zaměstnanci skupiny 7,3 % kapitálu společnosti AXA.