Neděle 13. června. Svátek má Antonín.

AXA ČR A SR JIŽ NEMÁ ŽÁDNÁ INVESTIČNÍ AKTIVA V TABÁKOVÉM, ZBROJNÍM ANI UHELNÉM PRŮMYSLU

Investice 12.07.2016 | 18:04 0 Komentářů

AXA ČR a SR v souladu s globální korporátní politikou odpovědního investování již neinvestuje do rizikových sektorů, jakými jsou tabákový, zbrojní a uhelný průmysl. Finanční skupina AXA Group přistoupila k realizaci těchto závazků v polovině tohoto roku (tabákový a zbrojní průmysl) a z důvodu obav z nepříznivých klimatických změn zrušila vloni i expozice do uhelného průmyslu. Česká a slovenská AXA již má v tomto ohledu splněno a v současné době již nedisponuje žádnými aktivy v těchto segmentech. (Tisková zpráva: AXA)

AXA Group v rámci programu odpovědného investování neinvestuje do výrobců zbraní a od loňského roku zrušila investice do uhelného průmyslu. V rámci odprodeje tabákových aktiv AXA Group okamžitě prodá své majetkové podíly v tabákových společnostech, které představují 0,2 miliardy eur (téměř 5,5 miliardy korun). A také okamžitě zastaví všechny nové investice do tabákových dluhopisů, které aktuálně dosahují 1,6 miliardy eur (přes 43 miliard korun). „Tabák zabíjí šest milionů lidí ročně a celospolečenské náklady jsou vyšší než války a terorismus dohromady. Zdravotní problémy způsobené tabákovými výrobky jsou také nákladnější než problémy související s alkoholem nebo obezitou. Toto rozhodnutí nás sice bude něco stát, ale lidské ztráty způsobené kouřením jsou obrovské. Proto nemůžeme nadále financovat jednu z největších hrozeb pro veřejné zdraví,“ dodává k tomu Thomas Buberl, náměstek generální ředitele a od září nový generální ředitel společnosti AXA Group.