CZK/€ 24.660 -0,14%

CZK/CHF 23.987 -0,30%

08. 08. 2012

Subjekty:

AXA bude v rámci druhého pilíře penzijního systému spolupracovat s penzijní společností Komerční banky

„Na základě velmi pečlivého posouzení jsme se rozhodli vstoupit do takzvaného druhého pilíře v roli finančního poradce. Jsme plně přesvědčeni, že toto strategické partnerství s Komerční bankou nám umožní nabízet v rámci druhého pilíře to nejlepší na trhu. Zároveň nám umožní maximálně se zaměřit na vývoj produktů a řešení, která budeme našim klientům moci nabízet v rámci třetího pilíře českého důchodového systému,“ uvedl Mojmír Boucník, finanční ředitel skupiny AXA pro ČR a SR.

Spolupráce s penzijní společností Komerční banky se týká druhého pilíře nového penzijního systému. V rámci reformovaného třetího pilíře (doplňkové penzijní spoření) bude AXA nabízet od počátku roku 2013 své vlastní portfolio fondů. Tyto fondy budou dostupné jak novým klientům, tak stávajícím klientům AXA penzijního fondu. Klienti si budou moci zvolit z nejrůznějších investičních strategií, počínaje konzervativní variantou při minimálním riziku až po dynamické strategie s příslibem vysokých potenciálních výnosů.

Skupina AXA je jedním z předních poskytovatelů finančního zajištění na stáří na českém i celosvětovém trhu. AXA penzijní fond poskytuje svoje služby téměř 439 tisícům klientů, jejichž vklady dosahují celkové výše 32,9 miliardy korun.